Arkadaşlar herkese merhabalar. Allah’ım sonunda bana da doğum hikayesi yazmayı nasip etti🥰 burada doguramiyorum diyenlerin doğum yaptigını söyluyorlar ya, vallahi doğru :)) burda 39.haftada doguramadigimla ilgili post actim o gece dogum oldu🙈 oglum 39+2de geldi.
Bu tarihinden 13-14 gun once nisanım gelmisti. Gece sabaha karsı uykumda yatak bir anda ıslandı. Su mu tuvalet mi uyudugum icin anlayamadm. Sonra kendimi inceledim istemsiz biraz biraz daha gelmeye basladı. Esimi hemen uyandirdim. Hastaneye gittik. Evdeki sürecte sadece kasıklarıma ve belime kücuk sancılar giriyordu. Hastaneye vardigimizda dogumhaneye yönlendirdiler. Ebe pek doguruyor olduguma inanmadi🤣 karnım da kucuk gorundugu icin sanirım, daha sonra acılmamı kontrol etti dogum baslamis 2 cm kadr olmus aclman dedi
Nstye bagladılar
Sancılar 20 30 40 50 60 90 100
5 dk hep bukadar ve kısa kısaydı .
Ilk 4-5 saat dayanılmaz degildi.. 100′e cıktığında cok zor anlardı ama katlanılmayacak sancılar değildi.
Toplam 9 saat sürdü tum süreç ama son 3 saat cok zordu diyebilirim. Ancak yine nefes alacak kadar rabbim zaman veriyor. Plates topunda yaylanmak, sıcak duş o an cok iyi hissettiriyor. Genel olarak 8 cm acılmadan sonraki surec biraz daha zordu.. ebe ve dru kesinlikle dinleyin. Ikınmayı kesme dediginde kesmeyin. Çünkü kesince çıktıgı kısmı geri giriyor gibi oluyo, emekler boşa gidiyo gibi oluyo🤣.. dru dinledim ve oglum geldi cok sukur. Ilk olarak kesi acmiyorlar, ben kesinn beni dedim 🙈 ama belki hiç dikişin olmaz kesmeyelim dediler.. sonra dr cok kucuk bir kesi attıgını söyledi. Ve oglumun başı cıktı dısarıya, zaten sonrasında da başı cıktıktan sonrası kolay.. Ayrıca o an, o kavuşma anı herşeye, çekilen tüm dertlere bedelll.. plesentanin cikması da zor diyorlardı ama hic degil korkmayın.. o dogum sancısı bittigi an hic bi sey umrunuzda olmuyor. Hic bir sancıyı boş geçmeyin..
Başınızı çenenizi önunüze cekip, derin nefes alıp, masanın yanlardaki tutma yerlerini kendinize dogru cekin ve bebegi itin ıkının.. en kolay bu sekilde cocuk cıkıyor. Buyuk tuvaletini yapar gibi diyorlar ama o an onu anlamiyorsun.. dedigim pozisyonu ebe ogretince ben daha iyi ıkındım❤
Dogum bekleyen anneler, Bol bol yuruyun gunde 1 saat, 7taneden fazla hurma yiyin, ıhlamur adacayi icin, squat yapın, sıcak su ile duş alın, bunların hepsini her gun yaptım..
Sorusu olan varsa yanıtlayabilirim. Allah’ım herkese yavrusuna sag saglım kavusmayı nasip etsin.. dogum gercekten cok buyulu birsey.. dogurduktan 15dk sonra ayaga kalkıp, yardımsız yuruyebiliyorsunuz o derece❤🥰
Ve o an gercekten insan isyan edebilir, o derece acı hissedebilirsiniz ama psikolojinizi hep yavrunuza kavusma olarak hazırlarsanız daha rahatlatıci oluyor.. ben hep “hadi gel annem, Allah’ım yardım et v.b.” cumleler kurdum. Cunku baska insanlardan esine kufredeni bile duydum🙈 oglumun psikolojisini kavusmaya hazırlamak istedim ve daha iyi oldugunu dusunuyorum.. siz de guzel düsunun, güzel olsun❤