Aylardır bu anı bekledim hikayemi paylaşmak her geçen gün aklımda türlü soru işaretleri ile. Her hikayeyi okurken acaba bana da nasip olacak mı diye. Rabbime binlerce kez şükürler olsun bize de nasip oldu 🙏🏼 Benim hikayem biraz farklı cok zor belkı bana cok daha uzun ama sizlere büyük destek ☺ Öncesinde iki kez kalbi durmuş lafı duymak iki kürtaj iki yıkım iki can acısı iki umut kırılması.. Kürtaj sonrası 3 ay korunun 6 aydan önce asla olmaz 1 sene gecmeden bu da düşer bu lafları duymak söylemekten bir milyon katı zordu benim için. İçime bir evlat aşkı düşmüş annelik güdüsü yerleşmiş ben bunu kaybetmişim 1 gün geçiremezken insanların hic seni düşünmeden söylediği sert can acıtıcı kelimeler rabbim kimseye duyurmasın🙏🏼 İkinci kürtaj sonrası tamamen yıkılan umudum beni bir daha kolay kolay hamilelik düşündürmemeye itmişti. Nasıl olsa kürtaj sonrası rahim incecik 3 ay hamile kalamazsın da demişlerdi. Biz de dikkat etmedik açıkçası. Aradan 1 ay geçti adet olmadım biliyorum kürtajdan sonra 40 güne kadar normal bu durumlar ama neden ilk kürtajımdan 20 gün sonra adet olmuştum. Ben bunları düşünürken rüyamda kucagıma verilen erkek bebek beni test almaya itti. Evde test yaptım ve inanılmaz silik bi çizgi. Evde kutlama havası yok eşimle paylaştım ama bir öncekinden kalmış beta olabilir dedim biraz bekleyip doktora gitmeye karar verdik. Doktor böyle bir saglıklı gebelik ihtimalinin çok düşük olduğunu dış gebelik veya kimyasal gebelik oldugunu söyleyerek biraz daha bekletme şartıyla bizi gönderdi. Şaşırmışmıydım hayır sanırım bu benim kaderimdi. Tekrar gittiğimizde beta oldukça yüksekti ve kese görünmedi. Dış gebelik sonlandırma yöntemleri sanki kulağımda patlayacak kadar yankılı geliyordu son bir şans deyip eve döndük. Bu sefer anne olmayı değil ya tüpümü de kaybedersem acısı kapladı içimi. Ertesi gün işteyken kanamam oldu ilkinden alışkındım kanama hemen zarar vermezdi ama kesin dış gebelik diye düşünerek akşam hastaneye gittik bu sefer muayenede ben ne kötü senaryolar beklerken o da ne kücücük bir kese hemde sağlıklı👼🏼 Sonra genetik testler yapılmadan hemen kan sulandırıcı başladık kalp atışını bekledik ve işte ordaydın dünyanın en güzel sesi❤ Beni heyecanlandıran korkutan ağlatan uyutmayan muayene ise bir sonrakiydi çünkü iki kez o muayenede o kötü kelimeleri duymuştum. Sabahı edemedim ağlayarak kontrol odasının önünde bekliyordum doktorun iki dudagının arasına sanki ömrümü sığdırmıştım hemen o soruyu sordum kalbi atıyor mu? Çok şükür atıyordu hıçkırarak ağlamalarımla odadan çıktık hareketlerini hissedene kadar da her muayenem böyle geçti 😐 Tabi biraz hareket etmese kalbim ağzımdan çıkacak gibi oluyordu. 27. Haftaya kadar sorunsuz geldik sonrasında bebek haftasına göre geri kalmış erken alma ihtimali olabilir 1 hafta takip edelim dedi doktor. Hemen internet araştırmaları kötü senaryolar hayatım alt üst oldu sanki. O 1 hafta bana nasıl gececekti? O haftaya kadar hiç geçmeyen bulantılarım o gün stresle en şiddetlisine çıkmıştı ve gerginlikle birlikte bebeğimi de hissedememiştim. Hemen acile gittik çok şükür herşey yolundaydı ama doktor bir sorun var dedi kalpte iki tane parlaklık görüyorum. Daha önce duydugum insanlar vardı bu bir down sendromu belirtisiydi hiç bir duydugumda böyle birşey çıkmamıştı ama ya bende olursa diye beynimi yedim. Kendı doktoruma kontrole gittiğimde ikili test ve detaylıda sorun olmadığını ve bunu unutmam gerektiğini söyledi tabi ben son ana kadar unutamadım. Ve 40 haftanın sonunda sancılarım açılmaya yol açmadı son şans diye 5 saat suni sancı aldım ama hic bir etkisini hissetmedim. Bebek tam kanala girmemişti ve artık riske atmaya gerek yoktu. Kan sulandırıcı kullandığım için genel anestezi aldım ve sezeryanla yavrumu dünyaya getirdim. Yarım yamalak gözümü açtığımda ilk sorum bebeğim iyi mi oldu çok şükür iyiydi🙏🏼 Kucagıma verdiklerinde dünyaları bana verdiler sanki o an hayat durdu herşey bitti üstümden dünyanın bütün yükleri kalktı. Ağrısı sızısı da kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin bir iki gün zorladı zaten iki gece hastanede geçti evimdeyken hemen iyi oldum. İkisinin de ayrı zorlukları oldugunu düşünüyorum ama en önemlisi bebeğin sağlığı o iyiyse herşey iyi ve hiç birşeyin önemi yok bu kadar uzun yazdım çünkü aynı şeyleri yaşayanlara umut olsun benim gibi hamilelikleri zehir olmasın diye. Rabbim hepinize bu güzel duyguyu yaşatsın ❤🙏🏼