Melekannee Kızlar merhaba biraz uzun olabilir sizi sıkmadan anlatırım umarım:)) burda postda açmıştım vücudumda alerji çıkmıştı takipli olduğum doktor zübeyde hanımın acile gidip kan vermemi istedi tuttuk acilin yolunu orda doktor bakinca senin suyun gelmiş dedi tabi ben bilmiyorum falan dedim(megerse gelmemiş.) açıklıga baktı 2 cm yatış vercem dogum başlamıi dedi ordan çıktık kendi doktoruma haber verdim medicanaya geçtim. Saat 12 oldu tabi ne sancı var ne başka bişey bırda muayene olduktan sonra bizi eve gönderdiler sabah 7 de yatışı yapalım gidin uyuyun gelin dediler. Sabah kalktık geldik kendi ebem ve doktorum geldi ebem alttan balınca kesen elime geliyor suyun gelmemiş dedi sancıda yoktu açıklıkda 1.5 dendi git eve sancın olursa gel dedi. Alttan uyardı tabi ve benim sancılar başladı. Eve geldik sancı vuruyor srekli. Ben duş aldım hurma yedim plates topundan hiç inmedim zaten adaçayı falan derken sancı araligi 5 dk’ya düştü. O sırada doktorum aradı hastanedeyiz istersen gel bakalım sancın varsa dediler bende var dedim gittik. Sancı nstde 100 sürekli sürekli geliyor açılmaya baktılar 4 cm yatış yapıldı. Ama o kadar sancıya kesinlikle açılma ilerlemiyor. Ebe tekrar açılıga bakıyım deyimce benim suyum patladı tabi o sırada zübeyde hanımdaki doktorlara söyleniyoz hani suyum gelmişti falan diye. Baya bi suyum geldi. Bu ara da açılma ilerlesin diye suni alıyordum kkendi sancımda beni çok etkilemiyordu. Suyum geldikten sonra sancılara dayanamadım yerimde duramıyorum kıvranıyorum resmen. Nstye bağlandım bebegin kalp atışları çok zayıfladı bişeyler ters gidiyordu ben sancı çekiyordum ama ebem bi dışarı çıktı eşim çıktı endişeli hareketler. Sonra sezeryanı önerdiler tabi ben o sırada nasıl ağlıyorum hem sancıya dayanamiyorum hemde sezeryan istemiyorum çünkü en başından normal olsun diye neler yaptım neler nasip degilmiş. Beni acil olarak sezeryana aldılar ben titriyorum aynı zamanda da korkuyorum aşırı. Herşeyi hissettim hareketleri falan çok kötüydü kesinlikle. Sezeryandan bir saat önce tıka basa yemek yediğim için sezeryan boyunca kustum heryere saçlarımın içi hala kusmuk dolu. Bebegi çıkartmaları 10 dk sürmedi. Sürekli kustugum için bagırsakşar sürekli kendini dışarı atıyormuş bebeğim gittikten bir saatten sonra anca benim ameliyat bitti doktorum çok zorlandı kanamam çok olmuş sesleri duydum zaten en son gelip yalvardılar nasıl ögürme kapatamıyoruz diye. Kendimi zor tuttum kapattıktan sonra deli gibi yine kustum tabi. Odaya alındım karnım ve gögsümde baskı hala hissediyordum. Minik kelebeğim ve babası beni bekliyordu odada. Yaklaşık 1 saat hiç konuşamadım bile kafamı kaldıramadım odaya geldikten sonra da kusmalarım devam etti. Şimdi miniğim uyuyor ayaklarımın uyuşuklugu yeni yeni geçiyor ama dikiş yeri çok acıyor nasıl ayaga kalkarım naparım bilmiyorum emzirirken dikişlerim çok acıdı. Size tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle doğuma giderken falan karnınızı duyurmayın fazla. Miniğim ultrasonda 3500 48 cm çıkatken 3020 gr 36 cm dogdu ufacık tefecik bişey. Sütüm hemen geldiçok şükür. Normal doğum yapar gibi bütün evreleri geçirdiğim için dedi doktor. Bana dua edin sancıları hemen atlatayım. Biraz uzun oldu kızlar umarım sizlerde çok kolay dogurursunuz
Ecemina20 Melekannee allah yardımcın olsun kuzum ama çok şükür sağ sağlim bebeğine kavuşmuşsun allaj analı babalı büyütsün 😘
Esma-4242 Melekannee korkutucu bı hikaye olmuş özellikle oku demeseydin yarıda kesecektim valla gelmiş geçmiş olsun ama cidden baya korkuttu bence
Meflug Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün .hangi medicanada doğum yaptınız. Refakatçi yada ziyaretci alıyorlar mı? Sezeryan sonrası önemli olan gazını çıkartman. Sonrası kolay acılar da diner hiç dert etme her anın tadını çıkart
Melekannee Meflug gazı daha çıkartmadım nasıl çıkartcam bilmiyorum. Ankara çukurambar medicana da dogum yaptım.
Dozturkgol Melekannee Gazı çıkartmanız İçin bol bol yürümeniz lazım koridorda eşiniz size yardımcı olsun yürürken ben o kadar yürümeme rağmen çıkamamıştım en son lavman yaptı hemşire çıkacağımız gün 2 dk içinde gittim hemşireyi bilgilendirin onlar gerekeni yapıyor Geçmiş olsun sağlıcakla büyütün inşallah bebeğinizi
Melekannee Esma-4242 aslında normal olsaydı çok güzel olacaktı. Sancıları çok güzel karşılıyordum. Hep normal doğumla alakalı kendimi bilgilendirdim yanlış yapmışım
Dozturkgol Melekannee ilk zaman kalkmak ve oturmak zor oluyor ama kalktıkça alışıyorsunuz yatmak sizi daha zorlar
Minikaskk Melekannee gecmis olsun gözünüz aydın ben de sezaryen oldum ameliyatta stresten omzuma başıma ağrılar girmişti omuz ağrısından çıkınca konuşamamistim ama hepsi geçiyor şuan kızım 4,5 aylık ilk zamanlar zor oluyor ama yardım eden biri olursa yanınızda bir süre daha kolay olur hastanede agriniz oldukça agri kesici isteyin ve ilk kalktıktan sonra bol bol yürüyün daha çabuk kendinize gelirsiniz ben kolaylıkla yurumustum devamlı kalkıp tur attım karnımın alt tarafina bastırınca hala.acima oluyor dikiş yeri de hala.hassas iyileşme süreci uzun oluyor ama elleyince acıma dışında bir sıkıntı olmuyor gaz içinde hoşaf için dondurma yiyin
aysegzr_aslan Melekannee inşallah hemen iyilesirsin cnm bebekte hayırlılı olsun inşallah hepimiz kolay dogum yapıp hemen iyileselim bende cok korkuyorm ilkte Bi ay iylesemedim öldüm
Melekannee aysegzr_aslan ben daha yataktan desteksiz kalkamıyorum. Sezaryana kolah diyenlere anlam veremiyorum acaba bende mi sıkıntı bar diye düşünmüyor değilim
aysegzr_aslan Melekannee hersey zor kadın olmak cok zor ben normal yapmıstı 4sene önce unutamıyorum iylesemedim
Sevcus Melekannee sezeryan da anextezi ve doğum doktoru çok önemli maalesef ben ertesi gün hastanede eğilip saçlarımı yıkayıp fön çektim fotoğraf çekimi olacağı için 3. Cü günde süpürge tuttup temizlik yaptım. Bir kaç ay belimde sızlama şeklinde ağrı oldu onun dışında şikayetim olmadı.