s_gurbanova İyi akşamlar. 35 haftalık hamileyim. 2 gündür ellerimde kaşınma oluyor. Sanki takılınca her tarafım kaşınmaya başlıyor. Kaşınmalar dayanılmayacak gibi değil çok hafif. Kolestazdan korkuyorum. Bu durumu yaşayanlar var mı?
Mustafa_ve_annesi s_gurbanova ben bu kasinmadan cok cektim.Her gun dus al arkasinca da nemlendirici sur rahatliyacaksin.
Emren s_gurbanova kolestaz var bende tedaviyle zaman tamamlıyoruz bir kan testi özellikle safra asitleri testi yaptırın bence
s_gurbanova Emren tekrar merhaba. Siz simdi kac haftadasiniz? Ne gibi tedavi aliyorsunuz? Ne zamana yapilacak ameliyat?
Emren s_gurbanova kaşıntıyla başladı bacaklar sonra avuç içlerim sonra tüm vücudum ama değişik kaşıntı deli gibi kendini yolmuyorsun sinek ısırıp kaçıyor gibi oluyor ve ciddi insanda sinir yapıyor ileri saffada her hafta kan testi yapıyor değerlere bakıyoruz şuan çok iyi ama baştan engellenmez ise tek çaresi erken doğum
Emren s_gurbanova sinek ıırıgı gibi kaşıntı vardı eller ayaklar sonra komple vucud uyutmuyordu geceleri safra asiti yüksek çıktı ilaç içiyorum günde 3 defa düştü değerler fakat önlem aşınmazsa tehlikeli ve tek çare doğum tabi değerlerin ne denli yüksek olduguda önemli bizim çok yüksek değildi
s_gurbanova Hanımlar çok teşekkür ederim. İnşallah dediyiniz gibidir. Panik biri olduğum için hemen korkmaya başlıyorum.
s_gurbanova Doktorum tüm vucudunda yoksa merak etme dedi. Bir kaç gün daha bekleyeyim. Geçmezse test yaptırıcam.
s_gurbanova Emren bende siz dedikten sonra dun tedbirli olayim diye test yaptirdim. Yuksek cikti degerler. 1000lerde degil ama yine de yuksek. Doktor yarina cagirdi. Sezeryani one alicakmis. Bende su an 35+5 im. Bor sorun olmaz umarim((
Emren s_gurbanova korkma lütfen doktorunuzu dinleyin bende çok korktum ama değerler baya indi sizin 1000 baya yüksekmiş
s_gurbanova Emren yok canim 1000 degil. ALT 90, AST 65, ALT 323. Boyle sonuclarim. Sende hangivcivarlardaydi.
s_gurbanova Emren yok ona baktirmadim. Ben kendiligimden gittim tahlil verdim enzimlere baktirdim yalniz. Yarin doktor randevu verdi. Bu kolestaz bebek icin cok mu zararli? Cok korkmaya basladim(((
Emren s_gurbanova değerlerin evet yüksek ama korkma ilaç vericektir muhtemelen haftalık takip yapılacaktır sen 35 haftalıksın dimi?? en kötü zorunlu sezeryan ile 37.haftayı tamamlatır alırlar canım bende 36 oldum 37.haftayı zorluyoruz ilaçların faydası oldu eğerki olmasaydı 35 de alıcaktı beni ama endişe etme doktorun yönlendirecektir seni ama safra asitlerinede baksınlar