Arkadaşlar hemen ilaca yönlendirmeyin. Tsh aynı şeker gibi günü gününe tutan bir hormon değil. 2 3 gün sonra kontrol amaclı bir daha tahlil yaptırın. Benimde 3.1 çıktı, doktorum hemen dahileyeye git dedi. Ben ko trol amaçlı bir daha tahlil yaptırdım. 1.9 cıktı. Iki testi alıp dahiliye uzmanına gittim ve ilaca gerek yok bu hormon hep değişkenlik gösterir. Egee sürekli 4.5 üstünde çıkarsa ilacı düşünebiliriz ama şimdilik gerek yok ayda 1 kontrol et dedi. Ve o 2.5 olayını da hemen anlatayım, lütfen hemen ilaca yönelmeyin.
Tsh yüksekliğinden dolayı hamile kalamayalar için kullanılan bir ilaç var. Normal insanda 5 n altında olması gerekiyor. Hormon sıkıntıları olanlar içinde emin olalım tedbiriniz olsun diye 2.5 altından sonra hamilelige izin veriyorlar. Sonra bu hormon hastası olanları hamilelik boyunca da 2.5 civarında istiyorlar. Daha sonra yazılan makaleler de diğer hamilelerde de 2.5 olsun bir zararı yok deniliyor.
Aslında normali 5n altında olması. Sadece yazılan makalaler hormon hastaları için ve diğeri de 2.5 altında olursa iyi olur deniliyor. Ama gerek yok. Bu hormon zaten degisken ve bir kere yaptirmaniz yetmez. En az 2 kontrol hatta 3 kontrol yaptırıp en yakın 2 değeri gerçek değeriniz olarak alabilirsiniz. Ama hemen ilaca başvurmayın ve gerçekten bu konuda uzman bir dahiliye hatta endokrin uzmanına gidin. Her ilaç her zamna bir zarar bırakır.