Rukiyeinci94 ben 💁🏻♀️ 30.haftada baslayan gelisim geriligi sebebiyle 34.haftada ciger gelistirici yapildi. 36.haftada suyum azalmaya basladi gelisim cok yavasladi. 37+2’de gelisim durdugu icin sezaryenle dogum yaptim. Bebegim 37+2’de 34 haftayla uyumlu 2220 gram 47 cm dogdu. Kuvozde 10 gun kalir dediler ama hic kalmadi cok sukur. Kilosu boyu onemli degil saglikli olshn iyi olsun diye dua ettim canim sen de oyle yap. Moralini de yuksek tut. Kizim simdi 40 gunluk oldu. Normal suresinde dogan bebeklerle ayni su anda. Ilk iki hafta erken dogdugu icin hic uyanmiyodu ve cok zor gecti o yuzden. Gece gunduz yarim saatte bir zorla uyandirip emziriyodum, siringayla mama veriyodum. Burnunu skmak ayagini gidiklamak altini acmak uyandirmiyodu o kadar derin uyuyodu ki. Cok zorlandim topuklarini acita acita aglata aglata uyandiriyodum. Bide erken doganlarda sarilik riski daha yuksek. Mutlaka buna dikkat et, ben farkedemedim. Kakasi altin sarisi olmasi gerekirken koyu renk ve ishal gibi olunca gece hastaneye gittigimizde sarilik derecesi 19 cikti ve bu cok yuksek, sinir 16-17. Hemen yatisimiz yapildi iki gece hic uyumadan yarim saatte bir besledim. Siyah kaka yapa yapa ve mavi isik alarak atlatti cok sukur. Sonra yine tekrarladi uykusu hafiflemedigi icin. Ama simdi iyiyiz duzene girdi artik. Acikinca uyaniyo kendisi. Uyanmazsa ben kaldiriyorum. Insallah sagsalim kucagina alirsin canim. Hic endise etme. Guclu ol bolca dinlen simdiden. Mutlaka yardim al, mama vermen gerekirse asla cekinme. Erken doganlar icin bebelac nenatal onermisti doktor. Sen yine doktoruna sorarsin gerekirse.