Arkadaşlar, herkese merhaba 😌🎈
Doğum yapmış, ikinci çocuğuna hamile veya bebek alışverişi konusunda ustalaşmış annelerimiz 😍 aklıma takılan birkaç konu var. Alışverişimi yapmaya başladım ama işin içinden çıkamıyorum 😖
Öncelikle; philips avent biberon almak istiyorum ama ilk zamanlarda meme reddi yaşamaması için eğer meme alamazsa şırıngayla süt vermeyi planlıyorum. Yine de bir biberon alacağım. Biberon konusunda aventin büyük setini almak mı gerekir? Bir sürü biberon almanın mantığı var mıdır, orta boyunu alsak uzun vadede kullanılır mı doğumdan 1 yaşına kadar mesela?
İkinci sorum; 1 hastane çıkışı, 4 yeni doğan takımı, 10 yenidoğan zıbını ve 2 tane tulum aldım kıyafet olarak. Bunların ilk etapta yeterli geleceğini düşünüyorum. 0-3 ay da 2 tane takım aldım. Ablamlardan kıyafet konusunda biraz bilgiliyim hemen büyüyorlar hep kıyafet almak mantıklı değil özellikle ekimden sonra doğan bebeklerde ilerleyen dönemlerde ne kadar kıyafet almayı planlıyorsunuz? Doğumdan sonra kıyafetler ile uğraşmak istemiyorum biraz almak istiyorum.
Üçüncü sorum; burun aspiratörü ve ateş ölçer konusunda neler tercih ediyorsunuz? Koltuk altından kullanılan ateş ölçer elimde mevcut ama kulaktan olan bir ateş ölçer daha almak istiyorum. Önerileriniz neler olabilir?
Dördüncü sorum; büyük kalın battaniyeleri hangi markadan veya mağazadan diyeyim tercih ettiniz? Hem beşiğinde kullanabileceğim güzel çıtı pıtı hem de bebeğe zarar vermeyecek güzel bir kalın battaniye öneriniz var mıdır 😌 bazı battaniyeler tüy yün bırakıyor kullanmadığım için de bir fikir edinemiyorum internette de yorumlar bir olumlu bir olumsuz kafam çorba gibi 😄😄
Son sorum; bebek hastanedeyken süt gelmezse mama kullanmayı düşünüyor musunuz? Her ihtimale karşı mama bulundurmayı düşünüyorum yanımda. Sezaryen olacağım ve sütüm gelmezse korkusu var, tercih eden anneler hangi mamayı tercih etti?
Şimdiden cevaplayacak olan annelere teşekkür ederim, yorumlarınız benim için önemli. Herkese hayırlı sağlıklı hamilelikler ve doğumlar diliyorum🎊🎈