Esratt amniyosentez biraz ağrılı ve riskli bi işlem. Ben yaptırdım. Neden yaptırdığımıda bilmiyorum. Sanırım ilk gebelik cahillikti. Kocaman bi iğneyi karnına batırıyolar ordan sıvı çekiyolar. Bebek çok haraketliydi iğneye doğru ellerini uzatıyodu. Doktor iğneyi geri çekip uzaklaşınca tekrar batırıyodu. O iğne ucu bebeğe bi değmiş olsa sakat kalırmış. Çok canım acıdı. Kendine şu soruyu sor Allah korusun risk varsa sen bu bebeği aldıracak mısın? Yoksa her ne olursa olsun ben bu bebeği doğurucam mı diyosun. Aldırcaksan yaptır sonucu kötü çıkarsa en azından aldırmış olcan. Yok aldırmam kıyamam dersende hiç bulaşma yaptırma. Zaten 19-20 haftalık detaylı ultrasona girceksin orda net belli oluyo. Sırf kendi merakını gidermek için şu amiyosentez işlemini yaptırma. Benim şuan 3. Gebeliğim. İlk 2 gebeliğimdede risk çıkmıştı. Birinde yaptırdım diğerinde yaptırma gereği duymadım. Bu 3. De 2 li test bile yaptırmadım. Doktorum bana senin hormonlarından biri bebeğinin down sendromu olabileceği yönünde yanıltıyo bizi demişti. Çok şükür doğduklarında öyle bişi yok. Ben bu 2 li testten nefret ediyorum. Annenin 9 aylık hamileliğini kabusa çevirmekten başka hiç bişi değil