Minikjelibonum bu arada ben fizyoterapistim. Yine bir meslektasımın bebeginde ense kalnlıgı sürekli yüksek cıkıyordu ve artıyordu. Kalptede problem farkedilmişti aslında baya sinyal veriyordu. 20 li haftaşarda amniyosentez yaptırdılar ve anne bebegi ölü dogurdu cocuk trizomi 18 cıktı. Down sendromu ise 21.keomozomun 2 degil 3 adet fazla olmasıyla olusue iki durumda +1 fark ama farklı kromozomların 3 adet görülmeaiyle olusuyor. Yani böyle vir gebelik kendini belli ediyor zaten ense farkı hic azalmayıp artıyor otopside de zaten bebegin ensesinde fazlaca yag hücresi saptanmıstı. Hem down bile olsa üzülmeyin o kadar tatlılar ki. İyi vie egiitmle cok iyi seviyelere gelebiliyprlar. Devlet bunun için cok ciddi imlanlar saglıyor anne bakım ücretleri, özel rehabilitasyon merkezilerindr ücreysiz tedavi imkanı veya hastanalarde senede 30 seans fizik tedavi hakkı, üniversite hastanelerinde ise senede 90 seans ücretaiz fizik tedavi imkanı saglıyor. Hic kederlenmeyin. Ben bie fizyoterapist olaraka sla yaptırmayacaktım bu testleri bir ablık agzımdan cıktı yaptırdım şükür benim degerlerim cok iyi geldi ama ikili teste fln cok takılmazdım sanırım cnkü şüphelenilip saglıklı cıkan cok cocuk oluyor bunlar sadece olasılık