Merbaha anneler ve anne adayları. Sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim. Ve herşeyi yazacağım. Kolaylıkları ,zorlukları herşeyi…
Hamileliğim boyunca mide bulantısı yaşamadım.hep ekşi şeyler aşerdim. Bebeğim cinsiyetini 21. Haftada gösterdi. Erkekti. 28 haftalık iken doğum pozisyonundaydı. Ben hep normal doğum istiyordum. Çok fazla da ümitliydim. Takiii 36 haftaya kadar bebeğimin kafası ve uyluk kemiği haftası ile uyumluydu ama gövdesi 34+4 tü. Doktorum 1 hafta geride olması normal dedi. 37 de yine gittim gövde yine aynı kalmış. Dedi 1 gün aralıklarla nst ye gel bebeğin hareketlerine bakacağız ve 38. Haftada randevum vardı yine büyümesse doğum planlayacağım dedi. O gün 4 Ağustos geldi çattı hep dua ettim. Gövdesi inşallah büyümüştür diye. Proteinden bol beslendim. O gün muayeneye girdim. Gövde hiç büyümemiş ve bebeğin suyu az kalmış. Dedi acil sezeryana alacağız. O akşam sezeryan doğumumu oldum.
gelelim sezeryana önce serviste sonda taktılar. Lavman yapmadılar çünkü 6 saat yemek yememiş oluyorsun. Sonra açılmıyor. Neyse sezeryana girdim önce belimden spinal anestezi yapıldı o da acımıyor. Tansiyon aleti takılıyor elektronik ameliyat boyunca ölçüyor. Aneztezi teknikeri bacakların ısınmaya başlayacak dedi. Doktorum direk batikon ile dizlerimin üstününden başlayarak göbek deliğime kadar sürdü. Sonra 2 dk içinde bebeğim doğdu. Tüm çekişmeler hissediliyor. Karnımın üstünden çok fena bastırdı ve ben bağırdım. Oğlumu gösterdiler. Sonra yine getirdiler yanına öptüm. Giydirmeye götürdüler. Ondan 20 dk sonra da beni odama çıkardılar.8 saat sonra yürüttüler. Bol bol yürüdüm. Gazım hemen çıktı.ve rahatladım.bol bol bebek kıyafeti götürün bana 4 takım yetmedi. Pijama takımı 3 adet götürün. Göğüs pompanızı götürün. Pet boşuna almışım. Hastane bezi veriyorlarlar. Kilot. Ta boşuna almışım. Ve üstünüze giyeceğiniz bir ceket alın kolidorda yürüyüş yaparken üşüyorsunuz. Ve doğum çıkınca da ben tir tir titriyordum. Bebeğim 2350 gr doğdu. Gayet sağlıklı Allah’ıma şükür bende kendime geliyorum. Allah isteyen herkese evlat nasip Etsin ❤️