Selam Kızlar 👋
6 senedir huzursuz bacak sendromum var ve dr raporlu 0.25mg bir İlaç verdi. 5+3 hamileyim. Kadın doğumda özellikle ilacı sordum. Kategorisi C. Kullanabilirsin dedi. Fakat sağlık ocağındaki doktorumuzda ilk 3 ay çok önemli dedi. Dedi ve kesinlikle de haklı ama ben çalışıyorum ve geceleri uyuyamiyorum hatta bu durum bazen koluma da yansiyor. Bacaklarıma bebe yağı, serinlesin diye kolonya vs ne varsa sürüyorum ama DONT bir işe YARAMIYOR. İlaci kullanmasam uykusuzluk, yorgunluk bünyem kaldırmıyor. Kullanmaya devam etsem Allah korusun evladıma bisey olsa bu daha beter. Ben napıcam yaa 😔😭😭😭

Bu konuyla ilgili hiçbir fikrim yok Allah yardımcınız olsun ama birşey sormak istiyorum bende de belirtler çok bariz ama bu bacak sendromunu netleştirmek için test falan nerde yapılıyor siz hangi bölüme göründünüz çünkü uyutma uyutmuyor sürekli bi ksılma hali yanma atakları kendimi bildim bileli var zor bi durum 😬

SedaMurcak canım benim annemde de vardı bilmiyorum inanırmıısn ama hacemat yaptırdı şuan çok şükür çok rahat ama hamilelikte olur mu onu bilmiyorum işte

SedaMurcak O kadar çok araştırdım ki o kadar çok ağladım ki.Bebeğin rahmime düşmesiyle başlamış bu illet benim haberim yok tabi.Nörolojiye gittim bu hapı verdi.Kullandım misler gibi uyudum.Öncesinde neler denemedim ki.Siyah hardal tohumu,yastığa sabun,soda,sıcak soğuk su,nerde ne yazıysa hepsini yaptım rahatlatmadı.Sinir krizleri geçiriyordum hem kpss çalışıyordum hem erken uyanıp dersaneye gitmem lazımdı konsantrasyon sıfır olmuştu.Oturamıyorum uzanamıyorum ha bire yürümem lazım.Gece 4 ben koridorda yürüyorum gözlerim kapanıyor deliriyorum.Meğer ki hamileymişim öğrenince tutuştum.4 ayrı kadın doğumcuya nörolojiye ve psikiyatriye gittim hepsinden duyduğum tek cümle ilacı bırak 🤦🏻‍♀️ Bunu söylerken annenin ruh sağlığı kesinlikle düşünülmüyor 😒Denedim ama olmadı yarımın yarısını içtim ilk 4 ay işe yarıyordu şimdi de yarım içiyorum 40 gün kaldı detaylıda filan bişey Çıkmadı ama bebeğin zekası filan etkileyecek diye çok korkuyorum 😣

SedaMurcak Aynı sorundan bende senelerdir muzdaribim gerçekten yaşamayan bilemez Allah yardımcınız olsun. Hamilelikte şiddeti çok artmıştı uyuyakalana kadar yeri geliyodu 1 saat eşim ovalıyodu sürekli bacaklarımı🙄 yanlış hatırlamıyosam parkinson hastalarının tedavisinde kullanılan bir ilaç bu. Yani huzursuz bacak sendromunun direkt bir ilacı yok, bu ilacın etki gösterdiği anlaşılmış. Tabii ki tüm ilaçlar hamilelikte direkt olarak plasentaya geçiyor. Ancak burada kar zarar oranı çok önemli. Yani uyuyamadıktan dinlemedikten sonra bunların bebeğe daha çok zararı olmaz mı? Bence siz alternatif 1-2 doktora daha görünün geçmiş olsun tekrardan☺️

SedaMurcak Hamilelikte magnezyum eksikliğinden de bacaklar çok fena oluyor. Her gün maden suyuyla ben çok rahat bir hamilelik geçirdim bacaklarım rahatladı ve kalça ağrıma vs iyi geldi. Tavsiye ederim ☺️

dilaracicek_134 cnm Nöroloji bölümüne görünmen gerekiyor. Allah yardımcımız olsun. Ben bugün gidicem belki bi fikir verir 🙁😔😔

Hulyaawc allahım Yardımcımız olsun. Eşimde çok üzülüyor benim halime. Kanserin bile tedavisi var bunun nasıl olmaz diyor. Haklı aslında ama yok işte bir tedavisi. 😔

Ben de bayağı bi süre uyuyamadım ağladım hele sıcak havalarda yanıyor sızlıyor. Şimdi C ve D vitaminleri kullanıyorum.çok su içiyorum.Uyuyamadığım zaman sinirlenmiyorum.Şuanlık işe gitmediğim için uyumasan da olur diyorum kendime.İlla uyuyacaksın die bir şey yok dediğimden beri birkaç sefer bölünse de telefonla oynayıp tekrar uykuya dalıyorum.Kendini sıkma rahatlatmaya çalış yoksa daha kötü oluyor.İlacını mecbursan kullanacaksın uyumamak psikoloji bozuyor

SedaMurcak Ben soruyu yanlış anlamışım kusura bakmayın 🥺 Eğer doktorunuza güveniyorsanız kullanmaya devam edin yada iciniz rahat etmicekse bir baska doktora daha danışın tekrardan kusura bakma canım

Hulyaawc ablam çok dikkat etti herşeyine ama Rabbim %50 zeka geriliği ve birçok sorunla birlikte doğmasını nasib etti. Olacakla öleceğe çare yok maalesef. Tabiki biz tedbirli olmalıyız ayrı bir konu ama bazende doktor diyip güvenmek zorunda kalıyorsun.

SedaMurcak canım bende de başka bir problem var mesela kullanılması gereken ilacımın kategoriside C ama sabrediyorum. Banada doktorum baslayabilirsin dedii stres olmamamın daha iyi olacagını söyledi. Ama bu seferde ilacı kullanırken sürekli acaba bebeğime bişey oldumu olacak mı stresi yaşayacağım. Ben cok araştırdım cok doktora gittim çok zor ama en azından 12 haftayı tamamlamak bebeğin organ gelişimini tamamlamasını beklemek olabilecek bi kusurun olasığını düşürüyor.

SedaMurcak sizinki farklı sanırım ben de hamileliklerimde oluyor magnezyum kalsiyum gibi vitaminler yazdı doktorum ve evet ben de çok zorlanıyorum uyumakta geçmiş olsun