Şimdiden uzun yazdığım için kusura bakmayın klişesini geçiyorum hanımlar doğum hikayesinin kısası olur mu ki 🙄 Bende başlıyorum serüvenimi anlatmaya..
16 temmuz sabahı hastanede kontrolüm vardı 38+5 deydik. Sabah gittim doktorum çatı muayenesi yaptı yine 2 cm açılmam varmış 2 gün sonra tekrar gel eğer açılman artarsa yatış vericem dedi. Güle oynaya eve döndük eşimle. Ben tabi squat yapıcam falan diyorum cumartesiye yatış yapmak için. Neyse eve geldim evimi toparladım temizledim bu arada sancılarım başladı ama yalancı sancı diye geçiştirdim çünkü artık çok sık yalancı sancılarım vardı. Umursamadım işimi yapmaya devam ettim. Baktım sancılarım geliyor 10 dakika da bir falan. Dedim geliyor galiba. Sancılarım iyice sıkılaşmaya başladı ve yalancı sancılarım gibi değildi artık anladım ki geliyor. Eşim işten gelince duş aldım doğru hastaneye gittik. Baktılar nst de sancılarım var ama açılmam hala 2 cm. Doktorum şimdi git gece tekrar gel ona göre bakalım ne yapacağımıza dedi. Ha bu arada nişanım da gelmeye başlamıştı. Eve geçtik evde squat yaptım , sıcak suda oturdum falan. Ama sancılarım artık baya şiddetlenmisti durmadım tekrar hastaneye geçtik 23.30 da. Doktor geceye kadar müşadede tutacağını söyledi. Neyse benim sancılar iyice arttı 5 dakika da bir geliyor. Ebe geldi alttan muayene açıklık 3 cm ve yatış verildi. Bu kısmı çok uzatmiycam sabah 7.30 a kadar sancı çektim. 7.30 da ebe geldi tekrar kontrol etti ve açıklık 6 cm hadi doğumhaneye dedi. O an gözyaşım pıt. İçimde bir korku anlatamam. Ağlayarak gittim. 7.30 da doğuma aldılar suyumu patlattılar tabi o sancılar hiçbir şeymiş. İkina ikina prensesimi 8 i 10 gece kucağıma aldım. Evet dayanılır gibi bir acı değil ama kucağına aldığın gördüğün o an dünyaları unutuyorsun. Ne acı kalıyor ne sancı. Doktorum dedi ki çok yoruldun yıprandın dikişlerini uyutup atayım mı. Allah rızası için dedim biraz dinlenmiş olurum. Sonra uyandım üzerimi giydirdiler odama çıkardılar eşimi ve bebeğimi gördüğüm o an dunyalar benimdi. Tarifsiz bir duygu rabbim herkese yaşatsın inşallah. Bu arada çok fazla kesim vardı benim çok zorlandım. 17. Gün bugün hala tam oturamiyorum rabbim herkesi bir avazda kurtarsın inşallah. Sorularınız olursa cevaplarım seve seve 🧡