Merhaba Hanımlar🙋🏻♀️ burada bir çok, hatta daha çok olumlu doğum hikayeleri okuyordum hep ve tavsiyeleri not alıyordum bende sonunda doğurdum 🤓 Sonunda diyorum çünkü 41. Haftanın içindeyken bile gelmek bilmedi oğlum 🙄doktorumla önceden yaptığımız istişareler sonucunda 40+4 de Suni sancı ile doğumu başlatmaya karar verdik. Bayram sabahı 10 da yatışım yapıldı. Damar yolu lavman vs derken 11 gibi düşük dozla suni sancıyı bağladılar. 2-3 saat böyle geçti asla sancım olmadı Nst de az da olsa vardı ama ben hissetmedim sonra dozumun yükseltilmesini istedim doktorum onay verdi yükselttiler, ortanın biraz şiddetlisiymiş. Hastanın anlaması için böyle ifade ediyorlar sanırım. Ben yine çok bişey hissetmedim çok hafif bir sızı idi o kadar. Saat de artık iyice ilerlemişti hemşirelerden yine dozu yükseltmelerini istedim. Doktor onayıyla en yüksek dozu verdiler, Serumun damla sayısını arttırdılar. Nst de sancılarım çok düzenli ve fazla çıkıyordu fakat hissettiğim sadece hafif bir regl sancısı gibiydi bu duruma başta doktorum olmak üzere ebeler hemşireler hepsi çok şaşırdı. “Nasıl hissetmiyorsun bu sancıyla duvarları tırmalıyorlar”diye söylediler ama gerçekten hiçbir şey hissetmedim çok fazla. Hafif bir sızı gibiydi. Ben hissetmesemde Nst de çok yüksek sancı değeri vardı ve düzenliydi fakat açılmam hiç yoktu gece olmuştu artık. Tüm serum bitti hiçbir ilerleme kaydedemedik 😔 Tek tesellim hiç sancı hissetmemek oldu çünkü artık doğumum zorunlu sezaryene dönmüştü. Doktorum sabahı bekleyelim kendi sancın gelmezse alalım dedi. Biraz korktum canım sıkıldı, ağladım eşim yanımdaydı bana çok destek oldu. Normalde iğneden bile aşırı korkan bir insanım ve anksiyete bozukluğum var. Neyse sabah oldu ve doktorum geldi gerekli onaylar alındı kendimi bir anda ameliyathaneye götürülürken buldum. Çok çok soğuk kanlıydım eşim hep korkma hemşirelerde motive ediyordu. Sondayı spinal den sonra yapmalarını istedim çünkü bundan korkuyordum. Spinal yapılırken ne dedilerse onu yaptım ve gerçekten hiç acıyan bir işlem değil inanın ki. Sonra bacaklarımda sıcaklık hissettim ve artık uyuşmuştum. Kat kat örtüyle üstümü kapattılar yani kafa tarafıma doğru normalde buna asla dayanamazdım boğuluyor hissine kapılıp panik olurdum ama yine çok soğuk kanlıydım hemşire başımdaydı bana süreci anlatıyordu. Bende hiç soru sormadım başladınız mı? kesiyor musunuz? Ne oluyor? Gibi. Sonra karnıma bastırdılar üst kısıma bu kısımda biraz canınız acıyor çünkü uyuşmayan yere bastırıyorlar ama yine dayanılmayacak kadar değil. İki üç kere yaptılar bunu ve sonra pamuk oğlumu gösterdiler 😌 yanağıma koydular. Sonrasında inanılmaz bir basınç hissettim ve nefes alamamaya başladım midem bulanıyordu çok öğürdüm ve gerçekten o an acaba şu an ölüyor muyum diye düşündüm. Hemen oksijen verdiler sakin olmamı söylediler kısa sürdü bu durum. Dikişlerim yapıldı ve odaya alındım. Bebeğimi getirdiler fakat sadece 20 dakika kadar durabildi hızlı nefes alıyor diyip yoğun bakım ünitesine aldılar bugün 4. Günümüz hala orada bebeğim. Ama durumu iyi çok şükür. Bebeğim 4 kg doğdu ve baş çapı büyüktü bu yüzden iyiki sezaryen olmuş diyorum yoksa çok ama çok zor bir doğum olacaktı. Sezaryen sonrası ise uyuşma geçince 6 saat sonra yemek yedim ve yürüttüler ilk yürüyüş aşırı zor zaten doğrulmak imkansızdı ama zorda olsa yürüdüm. Sondayı çıkardılar bir kaç saat sonra destekle wcye gidebildim akşama doğru gazımda çıktı. Yanıma kayısı hoşafı almıştım ne olur ne olmaz diye gazımın çıkmasında etkili oldu. O gün hep yürümeye çalıştım. zor da olsa yürüyün mutlaka ertesi gün daha iyi hissediyordum yine yürüdüm. Hatta baya toparladım kendi başıma yürüyordum wcye gidiyordum ağrı kesici iğne bile istemedim gün içinde gece yapılmasını istemiştim. Taburcu olacağım gün bebeğim olmadan hastaneden çıkacağım için çok üzgündüm bebeğimi gördüm ve gün içinde hastaneye gelip süt sağdım 3 saatte bir. Çünkü süt sağma makinası almamıştım ve bayram diye heryer kapalıydı. O gün inanılmaz yoruldum ama bebeğim için değdi😌 bu arada doğumun bayrama gelmesi müthiş oldu hastanede kimseler yoktu her şeye erişim çok rahattı ilgi alaka güzeldi çok tolerans sağlandı her konuda özellikle refakatçi konusunda. Dua edin bebeğime bir an önce kavuşayım çok bekletti bizi🙄 Pendik Medipol de dCanan Acar Demir ile doğum yaptım. sorularınız varsa cevaplarım 🙋🏻♀️
Sabitler misiniz🌸 @adm