Evet sonunda ben de doğurdum.Öncelikle çok rahat bir hamilelik geçirdim.Hiç sıkıntı yaşamadım.28 temmuzda nişanım gelmişti.ara ara sancım oluyordu ama bebek halen yukardaydı.1 ağustosta bol bol yürüyüş yapıp merdiven inip çıktım .gece 12 de sancılarım başladı süreyi tuttum 4 dakikada bir geliyordu. Tam 3 saat sancılarımı evde çektim . 3 de dayanamayıp hastaneye gittim kanlı akıntım olunca korktum. 3 cm açıklık vardı malesef. Eve gitmek istedim ebe olmaz dedi doğum başlamış ama bebek halen yukardaydı.kanala inmemiş yani.
nst ye bağlandım tam tuttuğum süre kadardı 4 dakikada bir . Ama derin nefes alıp vererek karşılıyordum. Sonra pilates topum geldi yaklaşık 3-4 saat top ile oyalandım. Saat 10 civari ebe baktığında 5 cm den fazla açıklık vardı suyumu patlatıp rahim ağzını genişletmeye çalıştı.2 saat kadar daha doğum sancısı çektim. Ama son yarım saat sancılar inanılmaz dayanılmazdı dinlenemeden yenisi geliyordu yaklaşık 20 saniye sancı 10 saniye dinlenme bile olmuyordu. Ebeye yalvarmaya başladım beni sezeryana alın diye. Çatala alıp baktı başı görünüyor artık alamam dedi. Çatala uzanıp doktoru beklemeye başladığımda sancım çok olmasına rağmen bağırmadım. kendimi yormamak adına.Doktorumun tavsiyesine çok uydum ıkın dediği yerde ıkındım kakamı yapar gbi ittirdim bebeği. Nerdeyse tüm sancım geçti ıkınma esnasında.sadece bebeği çıkarmaya odaklandım.Ebe de üstten destekledi.Cidden bebek çıktıktan sonra bütün ağrılarım geçti.12.05 de girdiğim doğuma 12.21 de çıktım çok şükür.doktor dikerken Fazla ağrı hissetmedim. Doğumun yanında ne ki? İçten dikiş sayısını sormadım dıştan 1 tane dikiş var dedi sadece. Fazla yırtık olmadığını söyledi. Zamanın orada nasıl geçtiğini bilmedim toplamda doğumla birlikte 9 saat geçirdim.Akşam da 10 gbi çıktık hastaneden. Ben de bebeğim de iyiyiz şükür. Biraz dikişlerim ağrıyor ve hemoroid sanırım patladı hiç bakmadım ama ağrı hissediyorum.Emzirme konusunda yanınızda tecrübeli birileri olsun. Ben sıkıntı yaşadım ama emiyor çok şükür şu anda. Sorularınız varsa alırım elimden geldikçe cevaplarım.Bu arada bebek ultrasonda 3000 görünüyordu doğduğunda 3270 idi. Boyu 50 cm.