Merhaba :) bende tüm anneler gibi acaba buraya doğum hikayemi yazabilecekmiyim, acaba gerçekten kucağıma alabilecekmiyim diye düşünüp duranlardandım :) çok şükür miniğim kucağımda her bir zerresi öyle mükemmel yaratılmış ki şükürler olsun 🤲 sorunsuz mükemmel bir gebelik yaşadım, doğumdan birgün öncesine kadar işe gidip geldim hiç bir sıkıntı cekmedim, toplamda 13 kg aldım, oğlum cok sağlıklıydı ama nasıl doğuracam diye düşünüp stres cok yaptım, eşim en büyük destekçimdi hep, moral verdi rahatlattı Allah ondan binkere rağzı olsun. Aşırı derecede korktuğum için doktorumla görüşüp genl anestezi sezeryan olarak planladık, hiç bir şeyi ne görmek ne duymak istediğimi söyledim, aşırı korktugumu baska hiç bir türlüsünün mümkün olmadığını söyledim sağolsun hiç ikiletmedi, doğum senin sen nasıl istersen öyle yaparız dedi, 39.haftada alacağını söyledi, 3 ağustosa müsaitlik var alalım o gün dedi, 8 ağustos olsun dedim, güzel tarih dedi ve onayladı. 28 temmuz sabahı işe gittim, gün içinde belim ağırdı anlamadım nolduğunu aksam işten cıktım adet sancısı gibi bi sancı oldu eşim hemen hastaneye gidelim dedi, ama ben korkudan ısrar ediyorum gitmeyelm doguma daha var diyorm, arkadasımı aradm bebeğin suyu biter ölür içerde sakın bekleme diyince korka korka doktorumu aradm, hemen git nst ye taksınlar beni arasınlar dedi, cok korktuğum için sezeryan olacağını söyle müdahele etmesinler dedi, gidip nstye girdim az az sancılar cıkıyor ama herkesin acı eşiği farklıdır dedi. En cok korktugum an geldi acılma varmı dye bakmamız lazım dedi. Kesinlikle olmaz dedim ben o acıya dayanamam sezeryan olcamm ztn gerek yok dedim. Ebe ise suan buna bakılması gerektiğini canımı hiç acıtmayacağını söyleyerek beni ikna etti, çatala cıktım bi cıglık attm ama acıdığı içn değil acı acı anlattıkları içn acıyacak düşüncesinden dolayı, ama böyle yapma hemen bakcam acıtmıcam dedi, öylede oldu baktı acıklık yok dedi, ama ben sancıdam kıvranıyorm belimden belimden vuruyor, doktorumu aradı durumu anlattı sabah erkenden alalım 8ine kadar sancı cekmesin dedi. Kabul ettim, sancı cekmemem için agrı kesici serumlar verildi acilden gece serum bitince eve döndük esyalarımızı aldık hazırlıgımızı yaptık sabah erkenden eşimle birlikte hastaneue gittik yatırdılar, virüsten dolayı kmse gelmesin bi eşiniz bi de refakatcınız olsun dendi, bizde ailelerimize gelin ama aşşada beklemeniz gerekecek diye durumu belirttik, fakat öyle olmadı odama herkesi aldılar ikimizin aileside cok geniş olduğu için odada 6,7,kısı vardı. Sabah 9,40 da ameliyathaneye almak için hazırladılar sedyeyle götürdüler. Doktorum son kontrolum de virüsten dolayı genel anestezi yapılamayacağını epudural olabileceğimi söyledi, bense hocam kesnlikle dayanamam dedim, anestesi doktoruyla görüşürüz cok korktugunu söyleriz dedi. Ameliyathaneye girdiğimde cok korktugumu hemen bayılmak istediğimi söyledim fakat öyle güzel moral verdiler ki rahatlattılar burası hastanenin en güvenli yeri burda sana bişey olması mümkün değil bak kac kişiyiz burda sakin ol falan dediler anestezi doktoru geldi kendini tanıttı genel anestezi yapamayacağını virüsten dolayı böyle bi karar aldıklarını anlattı epidural veya spinal olabileceğimi söyledi, ben görmek duymak istemiyorm dediğimdede ztn duymıcaksın uyutucaz dedi hangisi olsun dedi.hangisiyle daha az acı cekeceksem o olsun dedim, ikisindede acı cekmıceksn ama epudurali öneriyoruz diye detaylı bi şekilde anlattılar, epudural olsun ozaman dedim artık mecbur kalmştm cnku. Fiyat farkı oldugunu söylediler tek hosuma gitmeyen yanı buydu cnku orası bence yeri değildi, ben düşmüşüm canımın derdine parayı kim düşünür öyle bi ortamda bes dk sonra kesileceğimi bile bile. Canım acımasın ben bişey duymiyim yeter dedm onayladım sonra belmden iğne vuruldu hemen bel altım uyusmaya basladı, beni uyutmadan sakın baslamayın dedim, sondayı uyustuktan sonra takın lütfen dedim. Öylede yaptılar sonra uyutuldum, oğlumun ağlamasına attm kendimi yanımda giydiriyodular bi döndüm baktm minicik bişey orda cıglık atıyor zıbınlarını üstünde görünce benim olduğunu idrak ettim, niye ağlıyo dedim, ağlasın ciğerleri acılır diyip güldüler sonra doktorum kalk kız merve anne oldun anne dedi neşeyle, daha da garip oldum, ilk gebeliğimdi ve cok heycanlıydım, beni uyutun lütfen korkuyorm dedim tekrar uyuttular, sonra tekrar ayıldığımda yine aynınseyi tekrarladm, bitti doğum ne uyuması dedi doktorum. Bittimi yani bukadar mıydı dedim, evet dediler oğlumuda benide cıkardılar, eşim kapıda bekliyodu cıktıgımda gözyaslarıyla karsıladı. Hıckıra hıckıra ağlıyordu, ömrüm boyunca o hali gözlerimin önünden gitmez.. Hemen bebeğe bakıp yanıma geldi, pabucum dama atıldı yani öylemi diye o halde bile trp attim :) sonra bebeği de benide odamıza aldılar, uyusuklk bes saate geçer dediler sancı oldukca agrı kesici vurdurdum, ilk ayağa kaldırdıklarında miğsem bulandı kötü oldum yürütmeye calıstılar yürüyemiyorm bırakın beni dedim kendimi zorlamadm. Sonra sonra eşimin yardımıyla bir iki yürüdüm, ilk iki gün sütüm gelmedi mama verdim, benimde bebeğinde sağlık problemi olmadı cok şükür, trabzon medikalpark hastanesinde doğum yaptım, doktorum nebahat hanımdı aşırı derecede memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederim. En korkulu sürecimi en mutlu seruvenim haline getirdi, gözümde dağlar kadar büyüttüğüm herşey geçti gitti bitti :) simdi evimizde oğlumuzla 6. Gecemiz. Allah hç kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah, rabbim isteyen herkese nasip eylesin bu güzel duyguyu, bu mucizeyi. Uzun oldu hakkınızı helal edin, hepinize hayırlı doğumlar diliyorm, bugune kadar burda öğrendiğim, keşfettiğim tüm bilgiler için sizlerde hakkınızı helal edin. Sormak istediğiniz bişey varsa mutlaka yanıtlarım, Allaha emanet
🤰💃🤲