Zynppkbr bilmiyorum ama bende maalesef ıkınma hissi olmadi doktorum bana ıkın dedikce ıkındım baya zorlandim ebe geldi karnima bastirdi korkutmasin bu sizi cidden bidaba çocuk yapar mıyım yaparim yine epidural yaptiririm yuzyilin buluşu gibi birsey cidden yaa.. 42 haftamda ben dogum yaptim bebek gelmiyordu hastaneye yine kontrole giderken metroda sancim tuttu 2 cm acilmam varmis eve geldim 5 dk da 1 geliyodu sancim aksam 3 e düştü gece 12 de hastaneye gittim ama yinede iyidim doktor acilmama bakti 5 cm olmuş 1 saat oyle gecti sanci gelince eşim bebek yagiyla belimi ovuyordu doktor bidaha geldi açilmama bakti o an sicak bisiler akti işedim sandim ve doktorum suyunu patlattim dedi. Burda okuyordum hersey sudan sonra başlıyor diye felan suyum patladıktan sonra sancim artti doktorum epidural yapalimmi dedi ben direk hayir dedim. Viyanada yaptım ben dogumumu bu arada canım. Insanlar hep yaptirma bak faydası yokk, belin de kalıcı hasar kalir, yerinden oynayamazsin, başın agrir, felc kalisin diye korkuttu beni o yüzden direk hayir dedim ben. Doktorum neden dedi insanlar boyle diyor dedim. Yok oyle birsey bende kendi dogumumda kendime yaptirdim açılman daha hizli olucak dedi yinede burnumun dikine gittim hayir dedim yolladim doktoru. Sancim artti eşime git cagir yapsinlar dedim inan yapılırken bisi hissetmedim sıfır aci ve cok yorgundum 2 saatlik uykuylaydim 2 gun boyunca sancim gitti uyumusum bende. Popomda bi baskiyla uyandim doktorum pc de bisiler yapıyordu benim agrim var dedim neren agriyor diye sordu, popom agriyor diyince direk acilmama bakti 10 cm olmus bebek inmis o yuzden popomda baskı varmis direk dogum başladı doktorum ikin dedi zorlandim cunku uykusuz ve yorgundum gücüm yoktu ebe karnima bastirdi hafifce ikinci bastirmasinda ve benim ıkınmamla kizim cikti. Kesi yedim evet ama hic hissetmedim inan zaten çıktıktan sonra hersey unutuluyor direk bi çocuk daha istiyorum dedim dusun yani. Cok kotu olsa asla o an bi cocuk daha istiyorum demem.. suan kizim 1 aylik ve kollarimda uyuyor.. yine dogum yapsam yine epiduralli yaparım tavsiye ediyorum canim sanada. Tanidigim epiduralli dogum yaptı ne kesisi var ne yırtılmasi nede dikişi ben cok gereksiz ve duzensiz ıkındım. Dogrumda dogru ıkınmak cook onemli. Insallah evladını saglicakla kucagina alirsin canim benim