Vikto
🌿Süreç cok zorlu, yıpratıcı ve stresliydi. Benim ileri derece trombofilim oldugu için yüksek doz kan sulandirici kullaniyordum. Oksapar8000( günde iki kez) +coraspirin Canimn bu kanamalardan dolayı 6.5 ay hastanede yattim. Doktorlarim ( biri profesyonel perinatologdu 3 tane kadın doğumcum vardı hepsi bu alandaki en iyileri) kanamanin coraspirinden dolayı olabileceğini ama tam emin olamadıklarını söylediler .Coraspirini bırakma konusu benim için çok riskliydi o riski alamadılar .
✔️Progestan vajinal+igne+oral, ve daha birçok farklı ilaç kullandım.
✔️WC banyo ve hafif yürüyüş ( kan dolaşımı olsun diye) dışında kalkmadim .
✔️Hastanede yatağın ayak kısmını havaya kaldırtıp yatirirdi doktorum . Evde ise yatış pozisyonu olarak poponun altına ve ayaklarının altına yastık koyup ayaklarını havada olacak şekilde yatmamı söyledi doktorum öyle de yaptım hep.
✔️Ortak WC kullanimi yasak ( enfeksiyon riskine karşı )
✔️Günlük ped kullanimi yasak ( enfeksiyon riskine karşı )
✔️Bol su içilecek
📌Enfeksiyon hamilelikte çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Eğer enfeksiyon kapıp ilerlerse hem kanamaya hem kandan bebeğe geçip bebeğinin kalbinin durması veya düsuk -+erken doğuma yol açıyor . O yüzden evde bile imkanın varsa kendi kullandigin tuvalet ayrı olsun veya sık sık temizlensin . ( Bir arkadaşım avm de gittiği WC den enfeksiyon kapıp bebeğini kaybetti kalbi durmuş karnında enfeksiyondan)
✔️Her türlü ani haraket , eğilmek , uzanmak yasaktı
✔️Stres , üzüntü, gerginlik yasak
✔️Kabız olmak yasak
✔️1 saati geçen tüm yolculuklar
✔️Sıcak suyla duş almak
✔️Sıcak su torbası kullanmak
✔️Beraberlik ve orgazm olmak yasak
✔️İçeriğinden ve temizliginden emin olunmayan her türlü besin ( özelikle çiğköfte , maydanoz , bitki çayları , tam pişmemiş et , çiğ ete dokunmak, v.s )
📌Bunlar yasaktı çünkü; rahimde gevseyip kasılmaya, kasılmalar sancıya sancılar da bebegin rahim ağzına ilerleyip düsük veya erken doğum olmasına sebep oluyormuş .
📌Biz bunların hepsine çok dikkat ettik ne kadar zorlu olsada çok şükür kucağimiza alabildik yavrumuzu darısı sizlere olsun 🤲🌺
🌾Aklima gelen bunlar canım sorun varsa sorabilirsin.