Mavi1 8 haftalık gebeyim hanımlar ama kan sonucumda bu çıktı troidlerle alakalı sanırım biraz araştırdım yüksek çıktı acaba bu sorunu yaşayan annelerimiz var mı aramızda ben kendimi çok üzdüm şu an
seray_35 Mavi1 kendini uzmene gerek yok canim ben 18 haftalik hamileyim basinda beri 75 mg lik ilac kullaniyorum bicok hamilede var kontrol altinda heray kan tahlilim yapiliyor cok onemli zeka gelişimi icin ihmal edilmemesi gerek dahiliyeye de gidebilirsin
Purplebliss Benim de yüksekti cnm, ilaç kullanıyorum o düşürüyo. Daha hamileliğinin başındasın bence ihmal etme bi endokrin doktoruna götür sonucunu, ilaçla hemen düşüyo merak etme
Portakal Bende 11 haftalık hamileyim tiroid hastasıyım hamilelikten öncede ilaç kullanıyorum. Hamilelikle birlikte tekrar yükseldi doktor tekrar düzenliyor.korkmayin dahiliye uzmanı ya da endokrinoloji uzmanına gittiğinizde ilacinizi düzenler aksatmadan içmeniz lazim
Mavi1 Portakal peki neden oluşuyor bu tuzla şekerle bir ilgisi var mı ya da çok yemeyle alakalı mı ki gerçi çok yemiyorumda
RdvanSimgeYlmaz Bende de aynı sorun var Can'ım hamileliğin başından beri ilaç kullanıyorum ihmal etmemek gerekiyor her ay düzenli olarak doktor kontrolünde bakılıyor değerlere ilaç kullandığın sürece sıkıntı olmuyor çok şükür ben 38haftama kadar geldim şuana kadar sıkıntım yok herşey yolunda çok şükür Rabbim herkese şifasını versin inşallah
RdvanSimgeYlmaz Mavi1 Evet Can'ım Bebek doğana kadar kullanıyoruz sonrasını şuan bilmiyorum yarın doktoruma sorarım randevum var. Bebeğe hiç bir zararı yok aksine kullanmazsak zararı olur çünkü kullanmazsak bebeğin gelişimini etkiliyormuş çünkü tiroid dediğimiz şey bizim hormonların salgılandığı bir organımız. Korkulacak kendini üzecek hiç bir şey yok ilacını düzenli saati saatine kullan yeterli ☺😉
RdvanSimgeYlmaz Mavi1 Mavi1 Evet Can'ım Bebek doğana kadar kullanıyoruz sonrasını şuan bilmiyorum yarın doktoruma sorarım randevum var. Bebeğe hiç bir zararı yok aksine kullanmazsak zararı olur çünkü kullanmazsak bebeğin gelişimini etkiliyormuş çünkü tiroid dediğimiz şey bizim hormonların salgılandığı bir organımız. Korkulacak kendini üzecek hiç bir şey yok ilacını düzenli saati saatine kullan yeterli ☺
Purplebliss Mavi1 aksine canım bebeğin beyin gelişimi için önemli o ilaçlar, tsh değerlerinin yanılmıyosam 2 buçuk altı olması lazım ve hamilelik boyunca her ay kan verip ölçtürüp ilaç dozajını doktorunjn belirlemesi lazım
Purplebliss Mavi1 muhtemelen hamilelik öncesi de vardır seni rahatsız etmediği için farkında değilsindir cnm
AyeGlKarabulut benide yönlendirdi ama bende teigleresit yğksek çıktı sanırım kontrol altına alıyorlar git gel takip ediliyorsun sen ilaç kullanabilirsin guatr ilaçları gebeyken kullanılıyor ama kollesterolu bilmiyorum
AyeGlKarabulut Mavi1 çok yüksekse belli bir süre sonra ani kalp duruşu oluyor dikkate alınması lazm ama gebelik hormonları ile de alakalı ben bir kere düşük yaptım gebeyken guatr çıkmış bilinmedi şuan yine hamileyim ama şimdi yok dün verdim son tahlili senin değer kaç
Deletedmom05 Benim de hamilelik de başladı triot. Henüz 7 haftalık iken teşhis konuldu. Eutrox ilacımın ismi ve en düşüğü 50mg . Her ay düzenli doktor kontrolünde kan testime bakılıyor. Çok şükür 🙏 yükselmedi gayet normal seviye de imiş. Ama yinede hamilelik bitene kadar 5o mg dozda kullanacağım. Doktorun ilaç verirse kullan ihmal etme. Kullanınca değil kullanmayınca kötü olur.
Mavi1 Deletedmom05 8. haftadayım geç kaldım mı ki çocuğuma bir şey olur mu bilmiyorum rabbim korusun korkuyorum çok