HsbEmrTuran . Yüksek risk taşıyan gebeliklerde yada olası bi durumda müdahale edilmesi için bu bölüme yönlendiriliyor. Çoğul gebelik düşük riski olanlar bebek gelişimin geride olması vs bir çok sorunda karşılaşınca burada en detaylı şekilde bakılıp anne karnında tedavıye başlatılıyor . Özel hastaneye gidenlerin çoğu detaylı ultrason için bu bölümde baktırılması öneriliyor . Ben ilk özel hastaneye gidiyordum ikiz olduğu için erken Doğum rıskı olunca doktor Yeni doğan ünitesi yer olmazsa diye baska hastane de takip yaptir dedi. Tanıdım bildiğim hastaneye ve doktora gittim oda bu bölümün hocası. İyi denk geldi yanı. Hatta ultrason aletleri bile farklı gelmişti bana o kadr net gözüküyordu ki . Tek yumurta denmişti. Ve sanki tek yumurta gibiydi de ama buraya geldiğim de ayrı ayrı kese vardı baya belliydi. Tavsiye ederim bu bölüm hocasını bulursanız takibinizi yaptırın . Bunlarda nette yazanlar
Perinatoloji, Yüksek Riskli Gebelikler ve Maternal Fetal Tıp olarak da adlandırılmaktadır. Gebelik süresince annenin ve fetüsün sağlık durumu perinatolojinin ana konusudur. Amaç hamilelikteki riskli durumları belirlemek ve buna göre gebelik takibini ve tedaviyi planlamaktır.
Çeşitli risk faktörleri bulunan ve gebelik düşünen hanımlar ile gebelikte çeşitli riskler tespit edilen, komplikasyon (sorun) gelişen ya da çeşitli nedenlerle gebeliği hakkında endişeleri olan gebeler perinatolojiye başvurmalıdır.