Merhabalar
Birkaç günlük taze anne olarak Doğum hikayemi detayları unutmadan yazmak istedim. En son muayenemde 38+4 te doktor suyumun azaldığını ve sınırda olduğunu söyledi ve Çarşamba günü sabahtan çağırdı, suyum artmadıysa suni ile doğumunu başlatırız dedi. Ama benim prensesim çarşambayı beklemedi. 🤭 Pazartesi günü sabah 8 gibi karnım ağrıyordu ama uyudum 11 gibi kalktığımda ara ara kasılmalarım olduğunu fark ettim ve not ettim doktoruma gönderdim. 5 dk da birse mutlaka gelin dedi. Benim eşimi de aksi gibi göreve göndermemişler mi😅 bi kaç saat onu bekledim evde. Ablamla evde hazırlık yapıyoruz bi koşturmaca 😂 Baktık gerçekten sancı çekiyorum Meryem ana otunu suya koyduk😅 eşim 15:30 gibi geldi. 16:00 gibi de hastaneye vardık. Doktor suyu çok azalmış bugün bi şekilde doğurtacaz seni dedi açılman olsun olmasın ve yatış verdi. Ebe nst ye soktu sancım yeterli gelmedi ona açılmama baktı 1 cm dedi. Nişanım gelmemişti hatta ebe muayene ettikten sonra geldi. Açılmam az olduğu için suni verdi. Beni bi yandan giydirdiler ilaç veriyorlar sonra odaya aldılar. Ben de yemek yemek diye sayıklıyorum acıkmışım😄 sonra tost filan aldık yedim ara ara geliyordu ama yemek yiyebiliyordum. Biraz zaman sonra ağrılarım filan arttı nst baktı sancım bu sefer çok yüksek çıktı hissedilen de öyleydi 🤭bu sefer suniyi kestiler kendi sancımı çektim. Saat 7 ye kadar bi yandan yürümeye çalıştım. Sonra ağrılarım çok artınca muayene ettiler ve bi baktılar 5 cm açılma şok oldu ebeler😄😄. Ben tabi epidüral istedim hemen 🤭Lavman yapıp epidüral yaptılar ve doktoru çağırdılar. Epidürali yapıp çatala geçtiğimde zaten Doğum için müsaitti açılmam ve doktorum da geldi. O da geceyi bulur yolun uzun diyordu o da şaşırdı. 😄 Çok mu okudun dediler, gerçekten çok okudum ve okuyanım da çoktu herkes dua etti benim için sağolsun ☺️ Ikınma vs derken 20:20 gibi bebeğim çıktı, eşimi çağırdılar göbek bağını o kesti☺️ sonra plasentayı vs çıkarıp dikişlerimi dikti doktorum. Benim kız 3400 iri doğdu ve tırnaklı doğduğu için biraz yırttı o yüzden iç dış dikişim oldu ama sayının çok önemi yok gerçekten etkisi çok fark etmiyor.
Doğumdan sonra hemşire soruyor nasılsın diye ben de diyorum sanki ben ben değil gibiyim 😂 şekerim tansiyonum filan düştü sanırım kan kaybı filan olduğu için o yüzden yanınızda şekerli bişeyler olsun güçsüz düşüyorsunuz. Mutlaka kendinizi dinlendirin ki hem Doğuma hem de bebeğe enerjiniz kalsın. Ben bol bol uyurdum🤭😂
Açılmamın bu kadar çabuk olmasının nedeni tam olarak ne bilmiyorum ama son güne kadar yürüdüm hareketliydim baya pilates topuna oturdum (37i geçmişti ve hala aşağı İnmemişti karnım) ve en önemlisi Meryem ana otu sanırım. Ebe bi sonraki gün muayene ederken bile sen nasıl hemen doğurdun diye soruyordu🤭
Göğüs ucum çıkmadığı için silikon uç kullandım ilk zamanlar özellikle çok önemli emzirmek o nedenle her ihtimale karşı bulundurulmalı
Karnımda hiç çatlağım olmadı bacaklarımdan çatladım ben oraya çatladıktan sonra krem sürmeye başladım başta düşünemedim 😅
Herkese hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum 🤗 Sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım☺️