Merhaba arkadaşlar 2. bebeğime hamileyim hemde emziriyorum dişimde tekrar eden bir enfeksiyon var ve 3 ay önce 3 kutuya yakın antibiyotik kullandım 12 haftalık hamileyim hamileliğimin ilk zamanları da kullanmışım bilmiyordum şimdi o enfeksiyon tekrar ettiği icin 2 hafta önce 1 kutu antibiyotik bitirdim dün tekrar ağrı ve şişmeyle diş hekimine gittim kadın doğum hastanesi içerisinde olan bir diş bölümü doktor tekrar antibiyotik yazdı ama 5 gün bile kullanma 3 gün kullan bayram biter bitmez dişçiye koş kanal yapılması yada çekilmesi gerekli bu dişin kadın doğumdan onay almamız lazım dedi kadın Doğumda asla 20. haftadan önce onay vermiyor karnını koruyarak röntgen çektirip antibiyotik kullanabilirsin ama 20. hafta olmadan çekim vs işlem yapamayız dedi tekrar dişe gittim 20. haftaya dek idare edemezmiyim bu şekilde diye asla dedi özel dişçileri su dönemde önermiyoruz ama biz işlem yapamadığımız icin özel dişçin varsa ona git kadın doğum icin başka doktora gidiyormusun dedi evet birde özele gidiyorum dedim o zaman ondan izin almaya çalış onay versin bu şekilde 2 ay daha dayanamazsın tekrar eder bu enfeksiyonu ve kalçadan iğne yemek zorunda kalırsın dedi şimdi napacağımı bilmiyorum bugün tekrar antibiyotiğe başladım bebeğim için üzülüyorum kullanmasam enfeksiyon yayılır diye korkuyorum napacağımı bilmiyorum uzun süreli antibiyotik kullanıp zarar gören oldu mu hiç aranızda yada diş icin tedavi olan yazarsanız sevinirim 😔