sirdaass
yanı cunku aklın yolu bir, ki aynj durumdayız inan. Benim doktorum sezaeyanci. Bana muayenelerde Altan Altan hep dedi aaa cok iri aa masaAllah kilolu aaa bu seni zorlar diye diye 37 haftaya geldik. Altan muayene yaptı çatın dar dedi sezaryan gibi gözüküyor ama 38 hafta bekleyelim dedi. 1 hafta çocuk oyalar gibi sevindirir gibi bekletti beni. 38 oldum tekrar muayane oldum. Hala dar dedi yok bitanem dedi bebegin iri 1 haftan önde gidiyor kafası büyük, çatında dar kanala inemiyor dedi ve bana sezaryan günü verdi pazartesi günüydü cuma sezaryan dedi. Dedim hocam ailem yurtdisinda cok Cabuk olur en gev ne zamana kadar vaktim var en gecccc pazartesi dedi asistanına bakıyor o arada oda tarih yazıyor ve o arada demez mi aslinda cuma olsa iyi olur sali gunu izine gidecem diye. Ve ben yanlis anlama ama bilgili biri olmama rağmen o kadar etkilendim ki piskolojik olarak mal kafam basmadı o an!! Çıktık annemi aradım. Annem hemen yurtdışından ilk ucskla geldi. Ertesi gün anestezi muayanesi oldum derken ben sezaryana 2 gün kala doktoru özelden arayıp vazgeçtiğimi söyledim. Bana tamam bitanemm bekleriz. Sancını cekmek istiyorsan cek dedi. Zaten demişti odasında hani sütün icinde iyi olur diye sancı çekmek ama iki lafın arasında cok gevelemeden her cümlenin sonunu yinede sezaryana getirerek ağız icinde konustu,, asla normali deneyelim olmasa sezaryan yaparız demedi asla… Direk yok bu sezaryan malesef bitanem aygulcum dedi. Neyse baska doktor arayışına oneri üzerine baska ilçede bir tane buldum gittim çatı muayenesi yaptı.. evet dedi çatıda darlık var bebekte iri ama normal dedi son anda bile her şey değişebilir sancıyla birlikte kanala girebilir dedi. Suan sezaryan gerektiren durum yok ki dedi. Ben bu durumda 40 haftayı bekliyorum hep hastalarımda dedi. Sen 1 hafta bol bol yuru egzer yap gel dedi. Ben tabi cok mutlu. Esime bu kadın iyi filan diyorum kesin bunda olurum bu dürüst en azından filan derken ertesi hafta gittik tekrar çatı muayanesi yaptı. Yok dedi acilma yok dedi kanala inmemiş. Bu sezaryana dogru gidiyor dedi. Buda sezaryanci çıktı. Yahu hanı son anda hersy değişebilirdi?! Neyse moralim bozuldu ağlamaklı oldum hayal kırıklığı gibi geldi bana sanki kandirmis gibi. Hemen bi gun verme telaşına girdi aksami whatspptan konuştuk içime sinmiyor hocam dedim sanki cok erken daha (39 hafta) bana bitanem seni üzmek istemem ama normal yapamazsın dedi çantanı al gel dedi sanki gel kahve içelim der gibi. Gitmedim! Döndüm dolaştım ilk doktoruma geldim. Artık sanki kabul eder gibiydim…cunku eşimde bak Buda aynısını diyor demeye başladı. Hani madem sezaryan olacak ozaman en azından bildiğim insanda olsun dedim. Bide kaldığım ilçede bir tane özel hastane var 2 tanede bayan doktor. İmkanlar kısıtlı… neyse doktor izinden döndü 40 haftamda tekrar muayene oldum, kanala inemiyor dedi. Dedim ki hocam belki zamanı gelmedi ve inmiyordur dedim..? Sustu.. Ben boyle ısrarcı çıkınca tamam bekleyelim dedi. Bu Carsamba günü en son muayane oldum yok bitanem dedi açıklık yok bebek inemiyor. Hocam dedim yüzüm asildi. Normal olsa niye olmasın bitanem dedi keske ama malesef dedi sonra risk misk yok kakasini yer dedi esim iyice huylandı. Hop kalkıyor hop yatıyordu zaten çocuk hareket etti mi iyimisin cocugu hissediyormusun. Doktor riskte diyince ben seni riske atamam dedi. Esim hep arkamda oldu sağolsun ama oda mantıken diyor ki iki doktorda aynısını diyor daha ne kadar kaçacaksın. Bende dedim ki 100 tane daha doktora gideyim 100de aynısıni diyecek burası sezaryan ilkesi olmuş dedim ben bu Arada yurtdışından geliyorum. Yurtdisinda aslaaaa sezaryan yapmazlar hayati tehlike olmadigi sürece 42 haftayı beklerler…. ben şansımdan sezaryancilara denk geldim.Simdide esim gidecez sezaryan olacağız oğlumuzu alıp geleceğiz diyor. Seni ben riske atamam yerde bulmadim diyor. Kadın damardan girmeyi başardı! Eşimi ikna edemiyorum artık. Baska dr aradım ama arayada bayram girdi bilmiyorum.. anneminde izin günü doluyor geri donmesi lazım göremeden mi gidecem diyor. Ki asla sezaryan istemiyor annem ama haliyle üzülüyor giderse tekrar seneye görüşebiliriz ancak Allah ömür versin…
neyse bu doktor gun verdigi gun 41 haftayim haftaya salı günü artık pes eder gibiyim. Cunku ister istemez piskolojik baskı oluşuyor insan üstünde. Allahtan hayırlısı en azından çocuğumu bu haftaya kadar aldırmadım iyi kide aldırmadım o karıya kalsaydı suan oglum 2,3 haftalık olacaktı. Ne gereği var erkenden almaya? Ve ben sezaryana karşı değilim ama olacaksamda belirtimle olmak istiyorum ama baskıdan dolayı bilmiyorum…… bana kalsa ben hala beklerim. Cunku 42e kadar yolu var kii ben doktor tahminine göre 41 haftadayim, usg göre 39 hafta, kendi hesaplama göre 38 hafta…..
yani o yüzden o hafta günlere cok takılma onlar hep tahmin. Ve ben eminim ki benim bebeğim hazır degil gelmeye. Hazır olsa sinyal verirdi bi nisan su gelirdi ama hiç bir sey yok. Nstde ne kasılma ne sancı ne ağrı hic birsey. Demek ki zamanı gelmemiş?! İlla çıkacak da. Onu oraya koyan rabbim çıkartmasını bilmez mi?? Sezaryan olmasaydı ne yapacaklardı çocuk temelli mi kalacaktı orda ? Bi şekilde çıkacaktı! Ama iste doktorlar kolaya kaçıyor!! Yazıklar olsun.. hiç bisey demiyorum ki benim bahsettiğim bu doktorlar hastaneler hep ozel. Elimde olsada devlete gidebilsem keske… devlet yine normal doğumu destekliyor deniyor olmadı sezaryana dönüyor… ne diyim bacim Allahtan hayırlısı çok üzgünüm ama yapacakta bir sey yok gibi….