Seherr helenismom bunun belirgin bir aralığı yok canım önemli olan beta hcg nin düzenli artış göstermesidir mesala benim o haftada 75 falan çıkmıştı ama kiminin ki atıyorum ki 300 oluyo . Siz düzenli artış olup olmadığını takip edin
Duygukc helenismom googleye yaz canım net olarak öğren benim 4buçuk haftalıkken5851 betayla öğrenmiştim gebeliğimi
helenismom Seherr canım o halde bebeğin kaç haftalık oldugu ultrasonla belirleniyor, o tahlil sdece hamileliği netleştiriyor değil mi
Seherr helenismom aynen öyle canım . Son adet tarihini doktora söylüyorsun ultrason cihazına giriş yapıyor sonra kendisi keseyi veya bebeği ölçüyor ölçüme göre kaç haftalık olduğunu söylüyo genelde son adet tarihiyle uyumlu çıkıyor sonuç bazende bir kaç gün oynama olabiliyo
sherlock_anne helenismom tahlilde belli değer aralıkları var mesela atıyorum 1000-2000 4 hafta 2000-4000 5. hafta 4000-8000 6. hafta gibi senin çıkan değerin hangi hafta aralıklarındaysa ona göre sana diyolar şu kadarlıksın dige zaten beş haftalık brbeğin ultasonda kesesini dahi çok zor görüyorlar. Haftanın sonu gibi ancak karından ultrasondan keseyi ve içindeki kalp atısını görüyolar. Ultrasondan bebeğin uyumlu olduğu hafta görünür. Ama kan sonucu ve son adet tarihine göre belirlenir kaç haftalık olduğu
helenismom Bana doktorun birisi 6+4 dedi 4 gün sonra gittiğim doktor 5+4 dedi, ilk gebeliğim çok fazla bilmiyorum merakta ediyorum herşeyi
sherlock_anne helenismom sen gittiğin doktora son adet tarihinin başladığı günğ söyleyeceksin. Onun haricinde başka bişey yapma onlar sana söylerler zaten
helenismom sherlock_anne ikisine de söyledim canım zaten ilk öğrendiğim gün düşük tehlikesi ile gittim test yapıp sonra tedavi ettiler, iki doktor da farklı yorum yapınca korktum açıkcası
helenismom Minikbirkalp çok sevindim inşallah saglıkla kucağına al bebeğini canım.. Darısı bize inşallah ☺️
A_ys6604 helenismom kan verdim hesapladım 6 haftalık dendi acil de . Ertesi gün sabah gittim 6 haftalık dedi dr ve kalp sesi duydum. İki hafta sonra gel dedi gittim başka ilçedeki dr a. Oda 8 haftalık demek yerine 7 haftalık dedi yani ultrason lar bu hafta bir kaç gün hatalı olabilirmiş eksik söyleye bilirmis dr . İlk gittimde yani duyduğumda 6 haftalık dedi dr bana ama dinledim kalp sesini diger dr a göre de 8 olmam gerekirken 7 dedi onda da duydum yine kalp sesini
helenismom A_ys6604 teşekkür ederim detaylı yazdıgını için ☺️ İlk gittiğim acil dr 6+4 demiş kalp atışını 1 hafta sonra duyarsın demişti.. 4 gün sonra başka bir dr gittim 5+4 dedi 5 aguatos için gün verdi. Mutlaka o tarihte duymamız gerekiyor dedi. Normalde 10 haftaya kadar süresi varmış ama bana neden mutlaka dedi anlamadım
A_ys6604 helenismom Yok mutlaka derken o zamana kadar duymazsa zaten problem vardır o zaman merak etme m duyucaksin demek istemiş. Rica ederim bu arada ne demek akılda soru kalması cok zor ne sormak istersen sor dinlerim