SusamsMother Merhaba sevgili anneler Bazen yorumlarda denk geliyordum amniyon sıvısı azalmış yorumlarını. Peki bunu nasıl anladınız? Belirti veriyor mu? Doktor kontrolünde mi ortaya çıktı? Akıntılarım oluyor hamileliğin başından beri dün de yine sıklaştı dün kontrolüm vardı amniyon sıvısı gayet iyi dedi ama içimde hep bir acaba oluyor:(
mlsmrtgl SusamsMother usg de anlaşılıyor . Amniyon sıvısı sızıntı dışında Farklı sebeplerdende azalır . Azalması sızıntı olduğu anlamına gelmez .
Ervasevgi SusamsMother canım sızıntı olduğunda avuç içi kadar bi ıslaklık olur akıntı gibi degil sıvı bildiğin kokusuz su gibi ama yapış yapış biraz ve ara ara hep gelir idrar kaçırmışsın gibi hissedersin
SusamsMother mlsmrtgl teşekkür ederim usg de anlaşıldığını biliyorum. Farklı sebeblerle azalabileceğine de hakimim. Ben sorumu yanlış sordum galiba. Amniyon sıvısı bazen birden boşalabiliyor; bazen de kaçak olup sızabiliyor. Bunu farkeden oldu mu? Bunun belirtileri neydi bunu sormak istedim.
SusamsMother mlsmrtgl tekrar okuyunca sorumu biraz karışık sorduğumu farkettim. Bazen annelerimiz diyor ya suyum bitmiş, azalmış vs. Diye. Eğer sebeb sızıntıysa, Bunun bir belirtisi oldu mu, yoksa direk doktor kontrolünde mi ortaya çıktı bunu sormak istiyordum.
mlsmrtgl SusamsMother aslında belirti sızıntı miktarına göre değişiyor . Akıntısı az olan ya da olmayan biri çamaşırı ıslanınca sızıntısı olabileceğini düşünüyor. Ya da hafif hafif geliyordur suyu idrar yapar gibi ama idrar olmadığını anlıyordur. (Renginden kokusundan ) yataktan kalkınca yatağın ıslandığı durumlar olabiliyor . Ama bazen ise çok az miktarda geliyor onu anlamak pek mümkün olmuyor . Sızıntının olup olmadığını doktorlar vajinal testlerle anlıyorlar . Yani sızıntının olup olmadığını anlamak birazda gelen miktar ve kişi ile alakalı oluyor . Suyun bitmesi ve azalma durumunu ise doktor usg ile anlıyor . Su miktarını her usg kontrolünde doktorlar ölçüyorlar onu dışarıdan anlamamız mümkün değil . Her zaman suyun azalmasının ya da bitmesinin sebebi sızıntı değilldir . Çok nadir bir durumdur . Suyun azalması bitmesi genellikle beslenme şeklinden kaynaklanıyor . Mesela çok tatlı hamur işi paketli gıdalar yiyince suyunuzda aşırı artış oluyor . Azaldığı durumlarda ise amniyon sıvısının kendini yenileyememesinden oluyor . O da yeteri miktarda sıvı alımı olmadığından amniyon sıvısı kendini yenileyemiyor .