19+1 haftalık hamileyim, bebeğim erkek. 2’li 3’lü testlerin hem güvenilirliği düşün hem de bir seferde sonuç almak istediğimiz için fetan dna testi yaptırmıştık, sonuçların gelmesi 15. haftayı buldu ve temiz çıktı hiçbir anomaliye rastlanmadı. Bu sırada 13. haftamda rahim ağzı kısalığı tespit etti doktorum ve serklaj için dna sonucunu bekledik 16. haftamda da serklajı oldum. Bütün kontrollerimiz gayet sağlıklı herşey yolunda gidiyordu… Bugün detaylı ultrasonda doktor bir yarım saat kadar baktıktan sonra bizi dışarı gönderdi biraz dolaşın hem de bebeğin pozisyonu değişsin dedi. Eşim bir şüphelendi ama benim içimden en ufak bir şey geçmedi. 1 saat kadar sonra tekrar bakmaya başladı ve ben şimdi artık parmaklarını falan da görücez değil mi dedim doktor şimdi açıklıycam dedi ve bebeğimin sol elinde anomali olduğunu söyledi. Nasıl yani şaka mı yapıyorsunuz dedim. İnsan inanamıyor gerçekten hala da rüya gibi herşey… Sol elinde bir parmağı eksik görünüyormuş, eli küçük zamanla yok olacak kadar küçük ve kasılmış gibi duruyor. Herhangi bir sendrom ya da zeka geriliği olabileceğini söyledi bu nedenle amniyosentez öneriyor ama bayram sonrasına kaldı tabi o… Bir ihtimal de kendi kronik hastalığımdan dolayı epilepsi ilacı kullanıyordum (keppra) onun neden olmuş olabileceğini düşünüyor…
Bebeğimle ilgili hayaller kurarken bugün olanlara inanamıyorum.
İçim acıyor, çok canım yanıyor. Böyle ya da buna benzer durumlar yaşayanlar var mı? Allah kimsenin başına vermesin ama iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var