Öncelikle herkese merhaba buraya hikayemi yazmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun.ben hep uzun hikayeleri okumayı severdim o yüzden detaylı yazıcam benim gibi meraklı anneleri bir nebze pozitif hikayemle cesatlendireceğim.Sorunsuz bi hamilelelik yaşadım çok şükür son haftalar açıkçası zorladı beni.Bian önce doğurmak için sabırsızlanıyodum.Bayrama kalmadan doğurmak istedim çok şükür nasip oldu.Gelelim doğuma bugün benim normal kontrolüm vardı çatı muayenesi olacaktım o niyetle geldik .ultrasona bi baktıki doktorum suyu çok çok azalmış dedi.muayene ol gel konuşalım dedi.gidip muayene oldum 2 cm açıklık var çatı müsait dendi.bebeğin suyu çok azalmış riske atmayalım yatışını yapalım dedi doktorum.beni tuttu bi ağlama hiç hazır değildim ve kendi sancımla doğurmayı çok istiyodum. Saat 5 de alttan muayene oldum ve 3-4 cm olmuş çok rahat doğurursun dediler. fitille doğum sancılarını vermeye başladılar.ben başta çok iyiydim sancıları yatakda plates topunda yere çömelerek karşıladım.doğumhaneye alıp muayene ettiler ve 6 gibi 6cm olmuştu bile.açılmam çok hızlı ilerliyodu fakat nst de bebeğin kalp atışları zayıfladı.doktorum geldi fitili çıkarıp serum taktılar biraz toparladı oğlum eğer tekrar zayıflarsa ıkınamazsan seni sezeryana almak zorundayım dedi.o an çok dua ettim ve bu kadar sonuna gelip sezeryan olmak hiç istemedim. Sancı gelince ıkınmak istedim ve artık dayanılmaz hal alıyodu.bağırmalar başladı bende sancı çok şiddetliydi.doktor muayene etti 8 cm olmuştum her ıkınmada daha da ilerledi ve beni çatala artık aldılar.çatala zorla çıktım ıkınmak isteği o kadar geliyoduki çok az kaldı güzel ıkın bebeği alcaz dediler.ıkınmak nefesle çok zor kontrol ediliyo bağırmadan yapamadım doktor iğne yaptı ve makasla kesti acı hissetmedim ama kestiğini hissettim.sonra zaten karnımdan biraz bastırdılar bende çok güzel ıkındım bebeğimin içimden kaydığını hissettim.burda herkes o an ki rahatlamyı anlatırdı gerçekten o kadar rahatladımki bütün ağrılar bitti gitti.bebeğim 2750 dünyaya geldi çok az yanima verdiler çünkü suyunu yutmuştu ve ağlamadı hemen kontrol yapıp yoğun bakıma aldılar.sıra dikişlere geldi doktor içten kaç dikiş olduğunu söylemedi .ama dışta 4 dikişim oldu yarım saat dikme sürdü.çok az acı hissettim eşim de masajla çıktı ben ebelerle sohbet ederek dikişlerimin bitmesini bekledim sonra yürüyerek odama geçtim.ilk 2 saat bebek gelmedi sonra normalleşince yanıma getirdiler ve bebeğim çok iştahla emmeye başladı.çok şükür yanımda şuan uyuyo aynı babasına benziyo .Doğum anında çok dua ettim isteyenlere nasip olsun diye.Gelelim tavsiyelere:
Depend alın rahatlık oluyo.
Ben plates topıyla hep egzersiz yapmıştım rahmim çok kolay açıldı .
Yürüyüş arada yaptım onunda faydası olmuştur eminim.
Sancı anında sümmessebile yesserah ayetini hep okudum.
Çok fazla kıyafete gerek yok geceliikle çok rahat ettim.
Hurma ve zemzem suyu içtim sancı anında.
Ha bide kustum 6 cm den sonra onla çok ilerledi açılmam.
Bunları doğumdan hemen sonra yazmak istedim (7.30 da doğurdum şuan 5 saat oldu) çünkü unutmak istemiyorum.Allah herkese benim gibi kolay doğum nasip etsin.Hepinize hayırlı doğumlar ben artık buraya veda ediyorum.😘😘