Busra_ture Merhaba güzel anneler 20 haftalık hamileyim hayırlısıyla kız evladım olacak 🥰 Fakat şöyle bir kafa karışıklığım var eşim kızımızın isminin ÜLKÜ olmasını istiyor🤯 Ben ise ülkü ismini bir türlü içime sindiremiyorum bana çok eski ve agırlıgı olan bir isim olarak düşünüyorum fakat eşimi vazgeçiremiyorum ikinci bir isimde istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum🙄 sizce ÜLKÜ ismi nasıl?
Busealp Busra_ture bence isim güzel ama bence ülkü devrim eylem ilke asena gibi isimlerin konulması taraftarı değilim.Kızınızın ileride karsısına cıkıp sıkıntı yaratacagını düşünüyorum🤷🏻♀️Benim düşüncem bu yönde.
Seymaa_ Busra_ture kız çocuğunu anne erkek çocuğunu baba koyar şart değil tabi ki ama dinen daha uygundur.Ben böyle derdim vazgeçirirdim bir şekilde ama inatçı kişilikse zor tabi🤷🏻♀️
elcinsadem Milliyetçi bir eşiniz var belli ki. Bizde öztürkçe ve tek isim koyuyoruz . Ben çok severim Ülkü adını ağır ve güçlü bir isim . İleriyi düşünün Ülkü Hanım kulağa çok hoş geliyor .
RuzgarsMommy Aman koyma bacım 😁 Kız kardeşimin adı Ülkü annem babam çok isteyerek koymuş Fakat kardeşim 26 yaşında değiştirdi adını sevmedi ülkücülük ile bagdastiriliyor surekli. Ben hala ülkü diyorum o ayrı 😁
Busra_ture RuzgarsMommy bende aslında bu olaydan korkuyorum direk siyaset içerikli bir isim olduğu için ileride ismini beğenmez başka bi isim mi bulamadınız derse diye endişe etmiyo da değilim yani 😞
RuzgarsMommy Busra_ture Yani evet canim ileriyi düşünmek gerekiyor çocuklarımız bizimle ayni düşüncede olmayabilriler gelecekte. Bu anlamlarda isimler yüklememeliyiz onlara bende karşıyım :/ Ikna edebilirisn umarim eşini
Songul_grn Bence güzel bir isim ama belli bir kesmin ismi gibi bağdaştırılıyor ileride sıkıntısını yaşayabilir o yüzden daha orta yollu bir isim koymakta fayda var 😊 dışlanmasın yani çocuk yoksa Ülkü İlke falan güzel isimler
Busra_ture Songul_grn evet bende o yönde düşünüyorum canım o yüzden kararsızım ve ilk bebeğim oldugu içinde biraz fazla takıntılıyım sanırım 😕
Merve39 Busra_ture biz de Ülkü koymayı düşünüyoruz ve siyasetle hiç bir bağımız yok aklımıza direk o anlam bile gelmedi, yanına Zeynep diye düşündük sonra vazgeçtik sadce ülkü koyacağız
DerinAy Busra_ture benim kocam da zühre istiyordu. Ananesinin ismi. Ben de beni ortaokulda döven elişi öğretmeninin adı. Ben çocuğuma bana vuran, travma yaşatan kadının adını koymam dedim, ki böyle bişi yok😂 O da tamam madem öyle dedi. Bu taktik çalışıyor canım bi dene istersen😎