gulny aslında yeni kaynaklar rezene çayını önermiyor hiç. Bir doktor hanımın internet sitesi var emzirme.net diye, çok ayrıntılı paylaşımları var inceleyin isterseniz, emzirmeyle ilgili epeyce bilgi var. Mesela “Rezene ve anason estragol içerikleri nedeniyle genotoksik olabileceği, yani DNA’ya hasar verebileceği düşünülen bitkiler ve hücreleri bu kadar hızlı bir şekilde bölünen (ki doğumdan sonra ilk 3-4 ayda kilosunu ikiye katlayacak – doğumdan öncesini saymıyorum bile!) minik bebeklere hiç önerilmemesi gerekiyor.
Neden? Çünkü DNA’nın mutasyon yapıcı hasarlara en duyarlı olduğu dönem hücre bölünmesi dönemi (ki kemoterapi ilaçlarının önemli bir kısmı DNA’yı kırar bozar ki kanserli hücreler tam da bölünmeye hazırlanırken mutasyona uğrayıp ölsünler.)
Nasıl ki bile bile bebeklerin yanında sigara içmiyor içirtmiyor mümkünse 3. el sigara dumanı bile almasınlar diyorsak, aynısı, aksi ispat edilene kadar rezene için de geçerli.” şeklinde bir açıklaması var. Evet süt arttırabilir gaz giderici olabilir ama ben doğumdan sonra 1 bardak bile içmeyi düşünmüyorum.