Arkadaşlar merhaba ilk oğlumu mu 1,5 yıl önce 40 + 5 haftalıkken kendi sancımla doğurdum şimdi dört gün önce ikinci oğlum Sezeryan doğum ile dünyaya geldi şöyleki her hamilelik kendine has ve kendine özel böyle olacağını tahmin etmiyordum yine normal doğracağımı sanıyordum ikinci bebeğim kilosu çok olduğunu en başından beri söylüyorlardı ama ilki normal olduğu için ikincinin de normal olacağını düşünüyordum son olarak 40 haftam dolduğunda doktorum Suni sancı tavsiye etti bebek çünkü 4 kg civarı dedim ve daha fazla büyürse doğumu zorlaştırır dedi iki gün Suni sancıyla uğraştık hemen olmadı açılmadı sancım çıktı ama bebek gelmedi üçüncü gün çok yorulmuştum ve doktorunda tavsiyesini dinleyerek sezeryana döndük epidural oldum şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim iyi ki sezeryan var böyle durumlarda gerekli durumlarda müdahale çok çok önemli bebeğim 4,5 kg ve kafası da büyük zaten bu bebeğin normalde olması çok zordu ama şöylekiAnneler lütfen normal doğumdan korkmayın ilk normal doğal doğum deneyin çünkü evet durumda tabii ki çok ağrınız oluyor ama ondan sonra pat diye ortadan kalkıyor ama sezeryanda günlerce ağrılarla kıvranıyorsunuz ve Sezeryan kesinlikle normal doğumdan daha zor uzun zaman hayatınızıHayatınızın normale girmesi zor oluyor yani sezeryan kolay olalım bitsin diye bir şey yok aslında doğal olanı normal doğum kolay olsun da bitsin ama yine de iyi ki sezeryan var tecrübeli anne 😀