Merhaba arkadaşlar 23 Temmuz da doğum yaptım. Meleğime kavuştum🐣 Burada doğum hikayemi paylaşmayı düşünmüyordum aslında ama benim gibi isteğe bağlı sezaryen olmak isteyen arkadaşlar bir daha düşünsün diye yazıyorum. Çok güzel bir hamilelik geçirdim. Bulantım veya herhangi bir rahatsızlığım olmadı. Doğum sancısından çok korktuğum için spinal anesteziyle sezaryen olmak istedim. Doktorum normal doğuma çok uygun olduğumu söylemesine rağmen hiç istemedim. Çünkü sorduğum insanlar spinal anestezinin çok rahat olduğunu anlatıyordu. Gel gelelim doğum anına. Belden yapılan iğneyi baya hissettim ben. Ameliyat başladı ve sağ omzum inanılmaz ağrımaya başladı. Korkarak girmemiştim ama ayaklarım uyuştuktan sonra inanılmaz kötü hissettim kendimi çok Farklı bir duygu. 40 dakika kadar sürdü kapattılar odama geçtim. Omzum sırtım felaket ağrıyordu ağrı kesiciyle rahatladım biraz. Ameliyat sonrası ilk andan itibaren kasıklarımda sancı ağrı hissettim. 9.30 gibi ameliyattan çıktım ama ben akşam mesai bitimi doktor kontrole gelene kadar kıvrandım sancıdan gözümü açamıyordum çok kötüydü. Doktor ağrı kesicimi değiştirdi ağır bir ağrı kesici verdi bu defada baygın gibiydim ne ayağa kalkabiliyorum ne emzirmeye halim var. Baş ağrısı sırt ağrısı omuz ağrısı hepsi en şiddetlisinden oldu. Böyle bir ağrıyı tahmin edemiyordum . 2 gün çektim sonra geçti. Bugün 4. günümüz kasık ağrılarım azaldı ama çok zorluyor eğilip kalkarken özellikle bebeği emzirirken ben üstüne eğilmeden tutmuyor memeyi çünkü. Benim spinal anestezim çok kötü geçti bir daha asla istemiyorum böyle bir şey yaşamayı. Hep okuyordum birinin baş ağrısı olmuş, birinin ameliyat yeri biraz zorlamış falan diye ama ben hepsini birden yaşadım maalesef. Bu yazıyıda ben eğer biri böyle anlatsaydı normal doğumu denerdim diye uzun uzun yazdım. İnşallah benimki gibi bir doğum hikayeniz olmaz. Sezaryen olacak arkadaşlar da ağrısız sızısız çok güzel doğum geçirir. Normal doğuma müsaitseniz deneyin derim arkadaşlar bende travma yarattı sezaryen. Herkes meleklerine sağlıkla kavuşsun inşallah 😊