Merhaba, böyle bir tecrübem olmadı ama bildiğim kadarıyla yazmak istedim. Ben de iki gün sonra ikili test yaptıracağım. Doktorum bu konularda genel bilgi veriyor. Tarama testleri, risk analizi yapıyor. Kesin tanı testleri değil. Ama yapıldıktan sonra risk yüksek çıkarsa, bahsettiğiniz testlere yönlendiriyorlar genelde. Yaşınız da çok fazla değil yani, 40’a yakın olsanız tarama testleri yerine belki direkt kan testini tercih edersiniz. Birkaç arkadaş daha yazmıştı, ücretinden dolayı artık doktorlar çok kolaylıkla bu testlere yönlendirebiliyor diye. Bu geldi aklıma. Bir de doktorların çok iyi bilmesi gerekiyor, hamilelikte en ufak olumsuz bir ima bile bizlerin aklına saplanıyor ve günlerce mutsuz oluyoruz kafamıza takıyoruz. Daha ikili testi yapmadan böyle olumsuz tablo çizmeseler keşke. İçinize sinen bir başka doktora gidebilirsiniz. Benim doktorum bu konularda genel olarak risklerden bahsediyor sonra mutlaka söylüyor her gebelikte olabilecek şeyler bunlar, bilgilendirme amaçlı söylüyorum diye o bile insanı rahatlatıyor.