Minnos-anne suni sancı kişiye göre değişir çünkü kendi sancın değil. Kendi sancımla 3 normal yaptım ki biri erken doğumdu 8cm e kadar bir şey anlamadım. Erken doğum hariç diğerleri 41-42 haftalık doğdu.Hep evde bekledim,kafama göre duşa girdim dans ettim. 3dk düşünce hastaneye gittim 1-2 saatte doğurdum çıktım.
Suni sancı ile yaptığım başka bi doğumda ben 2cm açılma ile gittim (çünkü o açılmam 21. Haftadan vardı,riskli gebeydim dikiş atılmıştı bebeği dikiş tutmuştu haftalarca)
neyse açılma ile gittim kendi sancım var yok, hissetmiyorum.Suni verdiler 4cm oldu yoklamaya başladı.Ben nasıl karşılayacağımı bildiğimden daha rahattım yürüdüm çömeldim filan.Ama ilk seferde hiçbir şey yokken ben ilk doğumdaki anneye tavsiye etmem. 6-7 cm de iyi hissediyordum ve lakin 10cm açılmam yaklaşık 2,5-3 gün sürdü.Bebeğim iriymiş.
Ayrıca bayram olsa nolacak? Diyelim ki bayram zamanı sancılandınız, riskin yoksa hani suyun gelmemiştir/kanaman yoktur vs; evde bekleyebilir daha rahat bi ortamda karşılayabilirsin.
Plasenta yaşlanması ultrasonla kontrol edilir.Benimkiler hiç yaşlanmadı hele biri 42+6 da doğmuştu.He olabilirdi de ama bunu ultrasonda bakıyorlar zaten yani.
Plasentan yaşlanabilir, şu olabilir bu olabilir diyerek lazım değilken doğum sürecine “Gereksiz” müdahale edilmesine karşıyım.
Şunu bilin ki, risksiz doğum yoktur.Evet plansenta yaşlanabilir,kanama olabilir,açılma yavaş olabilir,bebek kanala yerleşemeyebilir,tansiyonun oynayabilir…
Buraya 100 tane risk yazarım sana.
Ve bunların hiçbiri de olmayabilir 🤷🏻♀️
En önemlisi sakin olmak, keşkesiz bir doğumla evladına sağlıkla kavuşmaktır ♥️