Klasik bir cümle olucak ama sonunda bende doğurdum ve buraya hikayemi yazıyorum . Basta yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama en azından hamiş annelere tavsiye vermek istedim . 38 haftalıktim cuma günü 23:00 da hafif kasık ağrılarım başladı ama ben yalancı sancı diye pek dikkat etmedim . Sanki bu defa sancılarım farklıydı. Lavaboya gittim nişanım geldiğini gordum panik yapmadım eşime söyledim . Bu arada ağrılar gelip gidiyordu. Duşa girdim hemen son kontrollerimi yaptım. Evde yürüyüş yapma ya ve squat hareketleri yapmaya başladım. Saat 01.00 da hastaneye gitmeye karar verdik ve hastaneye gittiğimde olmadigim çatı muayenesi oldum . Bu arada olmamıştım nasıl olduğunu burada öğrendim. Çok acısız kendinizi kasmadığınız sürece . Bu arada ebe sıfır açıklık olduğunu anca pazartesi günü doğum yapacağımı söyledi . Nst de düzensiz sancılarım cıktı doktorum sancılarım 2 dakikaya inerse ve suyum gelirse hastaneye gelmemi eğer gelmezse pazartesi günü gelmemi söyledi . Benim içimde hep bugün doğum yapacağım vardı ve öyle de oldu 😂😂😂 eve geldim uyumaya çalışıyorum uyuyamiyorum sancılarım arttı ben evde tur atıyorum. Sancım geldikçe koltuk başlarını tutup eğiliyorum. Sancılarımın şiddeti adet sancısı gibiydi . Saatler geçiyor ağrılar artık 3 dakikaya bir indi . Eşim hatta diyor ki hani bugün değildi bende bağırdım bugün bugün diye 😂😂. Sabah ezanı okunduğu sıra meryem ana otunu suya koydum dualarını yaptırdım. Çok çabuk açıldı ki bende o otu görünce açılmam olduğunu anladım . Saat 7.15de hastaneye tekrardan gittim zar zor yürüyorum artık . Ebe yine sen mi geldin dedi yine çatı muayenesi ve açılma 8 cm ebe şok. Ben ve eşimde şok oldum 2 saate doğumun olur dedi kiyafetimi felan değiştirdiler . Antibiyotik iğne oldum bir tüp kan aldılar . Bende bir heyecan bir heyecan 🤗😂kızıma kavusucam sonunda . Sancılarla nstye bağlanmak çok zor insan sancıları uzanarak karşılıyamıyor. Suyumun gelmesini bekliyorlar herşey doğal olsun diye . Ama en sonunda doktorum beni daha çok bekletmek istemedi dogumhaneye girdim doktorum suyumu patlattı ama asıl sancılar o zmn başlıyormuş. Hemen ıkınma isteği geldi şancı geldikçe ıkındım ama yanlış ıkınıyordum doktorum karnıma bastırdı ve kızım çıktı . Ve o güzel ses . Hemen ten tene temas o kadar güzel bi duyguydu ki dünyanın en güzel duygusu. O an ne acı kaldı ne bişey.♥️🌸😍 kesi olduğu için 3 dikisim var şimdi 16 günlük olduk yanımda mışıl mışıl uyuyor 😍🤗
Size tavsiyelerim bol bol dua edin Allah’a sığının. Ben hep sümme sebila yesserah okudum acilma ayeti . Ayet-el kürsi okudum . Bebeğim başta emmedi sakin pes etmeyin emzirmeye çalışın benimki çok şükür kısa zamanda tuttu 🤗
Depend hayat kurtarıcı diyebilirim ve bol sıvı tüketin .
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin 🌸😘😘😍🤗