Selam güzel anneler, ben de Ağustos annesiyken sürpriz bi şekilde doğum yaptım ☺️ Buralarda son zamanlarda çok yazmıştım. 3 hafta kala doktorum atandı. Yeni doktor buldum. Bulduğum doktor gebelik şekerim olduğu için sezaryene yönelmek istedi. Bebeğim de hep önden gidiyordu ultrasonda ve tombişti 😁 Eski doktorumla konuştum 2 gÜn önce ve önümüzdeki hafta gelir bebiş zaten sen bol bol hareket et sancıların başlasın dedi. Bu arada 32. Haftadan sonra hep erken doğum riskim vardı ve mecbur yatıyordum. Ben de 2-3 gündür hurma yemeye başladım. Squat yürüyüş merdiven in çık vs yapıyordum. Bu sabah saat 7de çok garip sancılarla uyandım. Her zamankinden farklıydı zaten. Düzenliydi. Kasıklarımdan belime vuruyordu. 1 saat kadar bekledim. Baktım 9 dkda bir. Sonra 6-7 dkda bire düştü. Duşa girmemle kanlı suyun akması bir oldu zaten. Hemen eşimi uyandırdım koştuk hastaneye. Geldiğimizde 3-4 cm açıklık vardı. 1 saat içinde tam açıklık oldu ama kafası hala yukarıdaydı. 😔 Kızlar gerçekten herkesin hikayesi farklı. Ben hiç egzersiz yapamamıştım erken doğum riskim olduğu için. Bu yüzden ıkınmakta ve sancıları karşılamakta çok zorlandım. 3.5 saatte çıktım doğumhaneden. Çünkü ıkınamıyordum bi türlü. Sancılarım çok fenaydı.. Çok hızlı ilerlemişti bu yüzden anestezi de yapılamadı hiçbir şekilde.. Çok acı çektim. Herkese bağırdım nolur beni kurtarın ben yapamıycam uyutun beni sezaryen yapın bitsin diye çok ağladım.. 😢 Sonra doktor dedi ki güzel ıkınırsan 10 dk ıkınmazsan yarım saatte çıkamayız burdan.. Ben başladım tabi ıkınmaya. Ondan sonraki 5-6 ıkınmada başı çıkmıştı bebeğimin. Ama devamı gelmedi. İki kişi bastırıyor doktor çekiyor ben yoruldum adam akıllı ıkınamıyorum.. Ağlıyorum yapamıycam gücüm bitti diye. Ama bi şekilde 3 kişi kurtardılar oğlumu. Sonradan öğrendim. Kafası yarım çıkmış kulakları kalmış. Omzu takılmış. Hemen baktılar bir sorun yoktu. 4 tane içeriden 2 tane dışarıdan epizyotomi yapıldı, 6 tane dikişim var. Ama tabi yavrumu kucağıma aldığım an 🥰 Dünyalara değişmem sanırım. Hele bir de sağlıkla geldi ya ❤️ Ten tene temas istemiştim zaten sağolsunlar baya beklettiler bizi oğlumla ☺️ Ve tabii ki bütün acılarımı unuttum.. Dikişler acıtıyor biraz ama çekilmeyecek kadar değil. Ne kadar erken yürürseniz o kadar iyi ben baya dolanıyorum ortalıkta ve ağrılarım hafifliyor. Zaten çok da bi ağrım yok şu an onca şeye rağmen. Oğlum 3650 gr 51 cm doğdu 😍 Çok şükür kavuştum yavruma, Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin, sizler de sağlıkla kavuşun bebişlerinize inşallah 🙏🏻🥰
Sütüm çok az geliyor şu an normal doğum olmasına rağmen ama şu an normal diyorlar sürekli emziriyorum.
Depend benim de herkes gibi kurtarıcım oldu 😬
Ve sizlere en büyük tavsiyem, doktorunuzla görüşün ve eğer bir engeliniz yoksa ve onaylarsa muhakkak nefes egzersizi ve hamile egzersizlerini yapın. Bu kadar zorlanmamın Bir sebebi de çok hazırlıksız olmamdı 😔
Herkes sağlıkla bebişlerine kavuşsun inşallah 🥰