Herkese merhabalar. Sonunda kendi hikayemi yazmak bana da nasip oldu🙂 Umarım sıkmam kimseyi.. 8,5 yaşında bir oğlum var. 17 temmuzda planlı sezeryanla 39+1 de kızımıza kavuştuk. Kontrollerde 3,5 kg olmasına rağmen 3 kilo doğdu kızımız.. Hamileliğim genel olarak sorunsuz geçti. Mide bulantısı baş dönmesi hiç yaşamadım. Tek sıkıntım bel ve bacak ağrılarıydı. 20. Haftadan 35. Haftaya kadar çektim bel ağrısını. Eşime masajlar mi yaptırmadım duşlar mı almadım yok faydasızdı. Bel ağrısı bitince de bacak ağrıları başladı. Doğum olana kadar da bacak ağrıları devam etti. Pandemi dönemine denk geldiği için yürüyüş de çok yapamadım 😔 Ara ara bebek yağı ve bepanthen kullandım karnıma, çatlak önlemesi için. 34. Haftada, krem kullanmadığım bir haftaydı, hemen çatlamaya başladım. Bio oil çatlak kremi sipariş ettim her gün gece gündüz sürdüm. Baya bir faydası oldu bende. Doğumdan bir gün öncesi korona testi yaptırdık. Bir refakatçiden fazlası yasaktı. Annemi seçtim ben. Bana çok yardımı oldu sağolsun. İlk doğumum Genel anestezi olmuştu, ben çok memnun kalmıştım bir haftada normal yaşantıma dönmüştüm. Bunda da genel anestezi istedim. Sabah 11 de ameliyata girdim. 11.30 da kızımı getirmişler bebek odasına. 13.30 gibi de ben anesteziden kendime geldim. Odaya getirdiler. İlk 3 gün sütüm çok az geldi gelmedi gibi bir şey. Çok su içtim günde 5 kez komposto verdiler hastanede. Bebek çok ağladığında şırınga tüpüyle mama verdi hemşireler. Biberona alışmaması açısından da çok iyi oldu. 3. Gün de zaten sütüm tamamen geldi bir daha mama vermedim.. depend almıştım buradaki yorumlarda görüp o benim çok işime yaradı gerçekten tavsiye ederim. Onun dışında bir tane elbise gecelik bir tane pijama takımı almıştım ama pijama takımını kullanmadım ve pişman oldum. Gecelik çok işe yarıyor bu sıcaklarda da keşke bir tane daha ondan alsaydım dedim. Aklınızda bulunsun. Ziyaretçi felan zaten yasaktı benim hastanede. Arkadaşım lohusa terlik Taç felan vermişti bana ama hiç kullanmadım açıkçası canımın derdine düştüm 😅 ve en büyük pişmanlığım doğumdan önce göğüs kremi kullanmamak oldu gerçekten. Göğüslerim yara oldu ve o yara geçene kadar mahvoldum yani mutlaka bir iki hafta öncesinden sürmeye başlayın tavsiyem. Bir hafta boyunca dikişlerim baya ağrıdı zorlandım hele ki öksürürken mahvoluyordum 🙄 iki gün hastanede kaldık, Hastaneden çıktıktan iki gün sonra Da kontrole gittik. Kilomuz gayet iyiydi sütümüz yeterliydi sarılık testine de gerek görmedi doktorumuz. bir haftamız dolduğu gün de göbeğimiz düştü. Sonuç olarak şu an 8 günlüğüz. Gayet iyiyiz. Rabbim herkese kolay doğum nasip etsin inşallah sağlıkla yavrularınızı kucağınıza alın. Sormak istediğiniz ne varsa da bilgim varsa cevaplarım ☺️