Merhaba ; bende doğum hikayesini yazanlar arasına katıldım benim doğum hikayem biraz kısa ve öz olucak ama yinede paylaşmak istedim
benim 9 aylık maceram çok rahat geçti ilk 3 ay mide bulantım vardı doktorumun verdiği prilam dr ile mide bulantılarım son buldu ilk 3 ay kullandım fakat devamında bıraktım ve bidahada bulantım olmadı geçirdiğimiz süreç yüzünden hamileliğimde bolca yürüyüş yapamadım ama evin içindede hep aktiftim son ana kadar işlerimi hep kendim yaptım benim oğlum anne karnına hep makat gelişliydi normal doğum pozisyonuna hiç geçemedi 39. Gaftaya kadar takip ettik ama yinede dönmedi ve doktorum zorunlu olarak sezeryan günü verdi bu sefer ben spinal mi yoksa genel anestezimi yapsam diye düşünürken doktoruma sordum ve spinal olmamı önerdi belden iğne olacağı için çok korkuyordum ama kendimi ona hazırlamaya calışıyordum iğnedende çok korkan biriyimdir neyseki sezeryan günüm gelmişti sabah 8 de hastaneye yatışım oldu nst ye bağladılar kan alındı derken ameliyata hazırladılar ben doktorumdan sonda istemedim oda eğer ameliyata gelirken idrarını yapıp gelirsen sonda takmam demişti ve bende öyle yaptım hazırlıklar bittiğinde ameliyathaneye indirmek üzereye sedyeye alındım bende ağlamaya başlamıştım ve çok gergindim mutluluk vardı elbette ama korkuda vardı tabiki ameliyathaneye girdim beni içerde nbiraz beklettiler daha sonra içeriye girdim aneztezist beni ameliyat masasında kollarım öne doğru ve başım öne doğrı durmamı söyledi ama ben çok gergindim hem ağlıyordum hemde kendimi çok sıkıyordum iki kere iğneyi denediler fakat kendimi çok fazla gerdiğim için iğne tutmadı genel anesteziye alıuoruz seni dediler bende son bir kez dahamı denesek dedim ama doktorum yok genel yapalım dedi aslında iğne çokta acıtmıyordu iki kere girmeyi denedi ama ben pskolojik olarak korktuğum ve gerildiğim için iğne tutmadı ve beni genel anesteziye aldılar bana herkes uyandığında çok ağrın oluyor demişlerdi ve gerçektende öyle oldu inanılmaz bir ağrıyla uyandım odaya çıkana kadar çok fazla acı içinde bağırarak odaya çıkmışım eşim o şekilde söylğyor bendem önce ameliyathaneden spinal olan bir hasta çıkarmışlardı yanımdan geçerkende konuşmuştum gerçektende çok rahat bir şekilde ameliyathaneden çıkmıştı ama benimki öyle olmamıştı zorlanmıştım odaya çıktığımda serum takılana kadar fazla ağrım oldı ama serum takıldıktan sonra ağrılarım dindi bende normale döndüm ve bebeğimi odaya getirdiler işte ona dünyanın en güzel anıydı daha sonrasında hemşireler kanamayı kontrole gelmişlerdi karnına bastırarak yapılan bir şey ve epey canımı yakmıştı daha sonra ilk yürüyüş için ayağa kalktım ilk kalktığımda adım atamamıştım biran yürüyemicem sandım adım atamıyordum ama yavaş yavaş gayretle yürümeyi başardım ne kadar çok yürürseniz okadar çok açılıyor ve iyi geliyor yattığımda daha çok ağrım oluyordu Hiç uyumadım diyebilirim sürekll yürüdüm ertesi sabah ezanına kadar yürüdüm ama ben yinede gaz çıkaramamıştım ertesi gün doktorum geldi ge lağman yapılmasını söyledi ancak o şekşlde rahatlayabildim ve taburcu oldum evimizde 10.günümüz dikişlerim daha iyi daha yeni yeni düzelmeye başladı ama arada ağrı vuruyor ve dikiş yerinin orda inanılmaz bir hissizlik var böyle oldığunu bilmiyordum ama çok garip nit şey böyle his yok uyuşuk gibi bir durum
benim hikayem bu şekildeydi doğumu yakın olan annelere hayırlı sağlıklı kolay doğumlar diliyorum 🙏🍼