Ben güzel bi hamilelik geçirdim. Bebeğim şuan bir aylık:)) Yaşadığım şehirde hiçbi akrabam yoktu herşeyimi eşimin desteğiyle atlattım. Gebeliğimde ortaya çıkan troit vardı. Bu troit basite alınacak bişey değilmiş ben doğumdan snra daha iyi anladım kızlar. Neyse başlayalım doğum anına. Ben gebeliğim boyunca özel hastaneye gittim. Testlerimi devlette yaptırdım orda da muayene etmeden test yaptırmıyolar yani yarı özel yarı devlet derken ikisi arasında nakış tuttum. Ben özeldeki doktorundan da pek memnun değildim sürekli değiştirmek istedim ama bulunduğum şehirde başka doktor bulamadım açıkcası. Buna rağmen son anda sadece bi defa muayene olduğum doktorda doğum yaptım. Bu yüzden doktor seçimi çok zor oldu benm için. Çünkü gittiğim doktor bebeğimin sürekli gelişiminin geride olduğunu zayıf kısa boylu olduğunu söylerdi. Ve hiçbi şekilde bilgi vermezdi. Başka doktora gittiğimde de gelişiminin gayet iyi olduğunu söylerlerdi. Derken ben 38. Haftamda aynı özel hastanede farklı doktora muayene oldum . bebeğin gelişimine boyuna kilosuna baktı. Çatı muayenesi yaptı ve çatımın dar olduğunu söyledi . Ve bana kendisi sezeryan taraftarı olduğunu söyledi ama ben hamileliğimin başından beri normal doğum yapmak istemiştim. Doktor o şekilde konuşunca o doktoruda bıraktım ve devlete gittim. 39. Haftamda devletteki doktor bir hafta daha bekleyelim gelmezse doğumu başlatırız dedi. Testler yapıldı bir hafta bekledim. Normal doğum yapmak için her yolu denedim. Merdiven inip çıkmak, hurma yemek, ilişki, meryemana otu, suquat, pilates topu… kısacası duyduğum herşeyi denedim. Bunlara rağmen rahmim açılmadı .40+2de tekrar devlete gittim yatışım yapıldı muayene oldum günümün geçmesine rağmen rahmimde hiç açılma yoktu. Nst de sancım çıkmıyodu ama bebek içerde bunalmış dedi doktor.Buna rağmen devletteki doktor suni vererek doğumu başlatmak istedi. Ben kabul etmedim ve yatışı iptal ettirdim. Doktor eğer bugün eve gidersen bebeğin bikaç saat içinde kalbinin durabileceğini söyleyince bende telaşlandım ve acil olarak özeldeki son muayenemi yapan doktoruma gittim. Mesai saatleri dışında olduğu için doktorm hastanede değildi aradılar ve hastaneye geldi. Kendi isteğimle sezeryan olmak istiyorm dedim. Ordaki ebede tekrar rahmime baktı ve açıklık hala yoktu. Sancımda çıkmıyodu .acil sezeryana aldılar beni. Hiçbir tahlil yapılmadan girdim sezeryana. Belden uyuşturuldu ve bebeğim doğdu. Çok muhteşem bi duygu Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Gelelim sezeryan sonrasısına. Ameliyata girmeden önce tahlil vs hbişey yapılmadığı için kanımın düşük olduğuda sonradan tespit edildi. Bunun için kan takviyesi yaptılar ama taktıkları anda bende reaksiyon oluştu . Gözüm karardı midem bulandı kusmak istedim o an ölüyorum sandım yüzüm vücudum kıpkırmızı oldu. Ateş attım resmen. Bütün doktorlar başıma toplandı onlarda ne olduğunu çözmeye çalıştı . Kanı çıkarttılar hemen sonradan kendime geldim. Tabi kanım hala düşük .Lohusalık kanamam da olduğu için git gide düşüyodu kanım. Ama allahtan korktuğumz başımıza gelmedi kanamam daha çok olmadı. Kan reaksiyon yaptığı için bana ağrı kesici de vermediler. Ameliyat ağrısını iki gün boyunca çektim resmen. İki gün hastanede yattım. Sezeryan olduğum için sütüm hemen gelmedi. Göğüs ucumda hiç yoktu. Bebeğim 12 saat boyunca hiçbişey içmedi. Bilgilendirende olmadı snra mama verdik. O gün acil olarak almam gereken bi mama olduğu için aptamil mama aldım ama almaz olsaydım. Bebeğim bir haftadan snra gaz sancısından duramadı. Sürekli ağladı. Acile götürdük sancı sıkıştırmış. Size en büyük tavsiyem aptamil mama kullanmayın bebeği mahvediyo… Neyse Eve geldim duş aldıktan snra göğüslerim aşırı derecede sertleşti ve sütüm geldi. Ama hala göğüs ucum yoktu. Bebeğime sağarak ilk sütümden verdim. Bu zorlu yolda size tavsiyelerimde var;
-aptamil mama vermeyin! En büyük tavsiyem bu öncelikle. Yoksa bebeğe hemen kolik damgası vurabilirler. Kolik değil aslında gaz sancısıymış.. mama yüzünden. Şuan hipp marka kullanıyorm herkesin tavsiyesi üzerine .
-Diğer tavsiyem hamileliğin başından sonuna kadar doktor seçimi çok önemli kızlar hatta en önemlisi doktor seçimi bence. Bütün kontrollerinizi içinize sinen size en yakın hissettiren doktora yaptırın ve mümkünse değiştirmemeye çalışın. Benm en büyük hatam bu oldu.
-doktorunuz troit ilacı verdiyse her ay tahlil yaptırıp ölçtürün. Ben bunu yapmadığım için troit beni zehirleme derecesine gelmiş . Şuan troitle uğraşıyorum.
-sezeryan olacaksanız tahlil testlerin hepsini yaptırın öyle sezeryana karar verin sonrası benm gibi olmasın.
-bebeğim göğüsümü tutsun diye silikon uclardan aldım aşırı memnunum şuan bebeğim emiyo çok şükür.
-ilk zamanlar göğüs pompası kurtarıcım oldu. Hala da kurtarıcım. Göğüsüm süt dolu kalırsa ağrı yapıyo sağmak iyi geliyo. Emzirmeyi düşünen herkes bence sağma makinasını almalı.
-sezeryandan snra korse takın . Doktorum beni geç bilgiendirdi biraz ama göbek olmaması için korse çok iyi.
şimdilik aklımdakiler bunlar ☺️