Aslında yazmayacaktim doğum hikayemi ama benden haber bekleyen anneler var… Gelelim hikayemize…
Bebeğimi 6 haftalık kadarken öğrendim. Sürpriz oldu. Neden mi? 20 Ekim düğün tarihimizdi ve düğünde adettim. Bitiminde hamile kalmışım ve evliyken hiç adet olmadım. Ne Rabbim aratti ne biz planladık. Kızımın nasibi varmış. Eşim hamile olduğumu anlamış ben inanmadım. Sordum nasıl anladın diye? Kokun değişti dedi. Bebek gibi kokuyorsun…😍 Daha ilk haftalardan bulantı kusma isteği koku hassasiyeti göğüs hassasiyeti vardı ve 9 ay geçmedi 😅😅 onun haricinde her şey hemen hemen yolunda gitti. 12.haftada 2li taramamizi olduk. Sonuç temiz geldi. 16da %80 kız dedi. 17de bir bahane ile tekrar gittim. Kız dedi. 20ye detaylı ultrason günü aldık. Orda da her şey yolunda idi en iyisinden kızım için… Bende sol rahim damarında direnç ve safra kesemde taş çıktı. Damar direnci ilerde yüksek tansiyon ödem ve idrarda protein ile seyreden gebelik zehirlenmesi riski demekti. Çok üzüldüm çok korktum. Tansiyonum çıkmasın diye hareketsiz kaldım. 25.inde haftada kızımın yüzünü gördüm. Aynı babasıydı.🤩 Hep babasına benzesin istemiştim. 29da doğum paketi aldık. Iyiki de almışız doğumda bir anda o kadar masrafı karşılayamazdik. 33te sancım var deyince nst fasli başladı. Ama hiiiic sancım çıkmadı. Bu şekilde 37+4e kadar geldik. Muayene falan olmadım daha. Nstde sancida yok. 37+6da cumartesi gece 3.30da bir anda iç çamaşırım ıslandı. Emin olamadım. 04.05te tuvalete girdim. Pof diye su düştü. 5.30a kadar bekledim. Ayağa kalkar kalkmaz bir anda suyum boşaldı. 6.10da hastanede acilden yatis yapıyorduk. Saat 9 gibi muayene ettiler. 1 cm açıklık sıfır sanci. Suni verildi. 12 saatte yakın. Açıklık zar zor 1.5. bir gece daha beklerik. Kendi sancım çok çok hafif. Suyum geldiği için fitil veremediler. Ertesi gün doktor aradı. Açıklık yok istersen sezaryene alalım dedi. Biraz daha denemek istiyorum dedim. 2.5 saat daha artarak suni aldım sancı var kasılma yok açıklık zar zor 2. Doktorum aradı yeniden. Bu şekilde 3 günde geçse zor olacak Cennet. Suyun geldi. Bebeğin enfeksiyon kapabilir. Senin de rahmin sıkıntıya düşebilir. Kanaman çok olur durduramazsak seni de kaybedebiliriz. Geleyim sezaryen ol dedi. Kabul ettim. Çünkü doğumun son anki sancısını çektiğim halde açılma olmadı. bebeği de riske atamadım. Suni kapatıldı. Üstümü degistirdi hemsire. Sonda taktı. Ekip toplandı. 12.30 gibi ameliyathanedeydim. Oraya sancılı girdiğim ve hamilelikte çok kilo aldığım için spinal iğnesini iki kere denedi ve biraz acıdı çünkü hala suni sancinin ağrısı vardı. Doktorum destek oldu sağolsun. Amelîyat başladı. Hiçbir şey hissetmedim. Avı sizi cekistirme. Sadece biraz bulantı ve baş ağrısı oldu o kadar. 12.39da kızım doğdu. 2430 gram 46 cm. Çok küçüktü. Aldılar götürüp kontrollerini yaptılar. Sonra benim işim bitti. Kızımı götürüp babasına vermişler. Bende peşinden gittim. Anestezi geçene kadar her şey güzeldi. Geçince saat akşam 9 gibi ilk ayağa kalkışı yaptım. Evet biraz zordu ama suni sancı çekip doğum yaptığım için zordu bence çünkü yorgundum. Çok şükür yürüdüm kızım için. O gece gazim da çıktı. Ama bir sorun vardı. Bebeğim küçük doğduğu için yuttuğu suyu atamamis bir gece gözlem yaptılar. 12 temmuzda dogdu. 13 temmuzda sabah 6.30 gibi bebeğimi alıp kuveze koydular..😭 Sadece bir kere gördüm kuvezde iken. Çarşamba gününe kadar burnundan hava verildi. Perşembe günü fanusla izlendi. Kuveze girdikten bir gün sonradan bugüne kadar anne sütü ile besleyip önlem amaçlı hastanede yoğun bakımda kaldı. Bir türlü bilgi alamıyorduk. Başhekime çıkmış eşim. O şekilde bilgi aldık. Sali günü doktoru ile bizzat konuştum. Çarşamba ya da Perşembe emzirmeye çağırıp bakacaz dedi. Dün emzirdim. Bugün sabah 10da bebeğiniz taburcu denildi. Aldım geldim kızımı çok şükür. Kilosu 2700 olmuş. Iyi bakmışlar kızıma. Bugün doğalı 12 gün oldu. 12 gün hasret kaldım neler çektim ama olsun bitiyormus geçiyormuş.
9 ay boyunca hep normal istedim. Ama Allah’ın dilediği oldu. Zorunlu sezaryen oldum.
Bebeğimi alıp eve geleceğim diyordum bebeğim kuvezde kaldı.
Sağma makinası almamıştım. Mecburen aldım. Çok şükür artık ihtiyacım yok. Kızım emiyor.
Bizimde hikayemiz böyle.
Çok aşırı kanamam yok olmadı. Doktotuym içeriyi iyice temizledim dedi. Riskli doğum yaptığım için bence.
Aklıma gelen bunlar. Sorunuz olursa cevaplarım.
Allah isteyen ve bakabilecek olan herkese anne olmayı nasip etsin. Doğum bekleyen gebelere de hayırlı doğumlar nasip etsin inşaAllah.
Happkidse geceli 12 gün oldu ama kızım bugün eve geldiği için bugün bizim ikinci doğum günümüz.
Hepiniz Allah’a emanet olun. Sağ salim bebeklerinizi kucağıniza alın InsaAllah.
@NaimeYilmaz sabitler misiniz?🌸🌷