Formdaki tüm tüp bebek mesajlarını okudum. Ama yine de kafam çok dagınık. Cevap verdiğim konuştugum kişilere başka postlarda aynı soruları bile soruyor olabilirim zira isimlere bakmıyorum.
4 düşüğüm var son düşüğümde bebekte anomali bulundu yani kromozom bozuklugu ya da eşleşme bozuklugu. Tüp bebek yaptırdım.
yaş 34
rahimde sadece sol tüp kapalı çıktı ama önemli değil dedi doktor
rahim duvarı kürtajlardan dolayı incelmiş
çok minik yapışıklık varmış, yumurta toplamada baktı doktor önemli değil dedi
5 yumurta toplandı
4 ü döllendi
3 ü 5. Güne ulaşıp ispanyaya genetiğe (pgt) yollandı
2 hafta sonra sonuç gelcekmiş
sonuç gelse de olumlu mu olumsuz mu gelecek, transfer olsa tutacak mı, ben gebeliği sürdürebilir miyim diye kafayı yedim arkadaslar. Ayrıca daha büyük bir sorunum var.
ilk gebelik 7+4 kalp durması(kürtaj) çok ağrılı düşürme süreci
ikincisi boş gebelik-(kürtaj) hiç ağrı olmadı
üçüncüsü 5+0 doğal düşürdüm. Çok ağrılı oldu
dördüncüsü 6+5 kalp durması(kürtaj) çok ağrılı süreç
sanırım eşimle aramda kromozom uyuşmazlığı oluyor ve gebe kalınca agrı sızıdan ölüyorum. Vücut atmaya çalıştıgı için galiba. Şimdi hem bebek istiyorum hem de 9 ay nasıl gebe olcam o bedene hapsolcam o bebeği nasıl karnımda beslicem çok zor düşününce. Toplum olarak taşıyıcı anneliğe bakışımız yumusak olsaydı ve yaygın olsaydı öyle yapardım belki. 4 gebeliğimin agır tramvası ve şimdi de tüp bebek sonucunu beklemek bitirdi beni. Sürekli başlıklarda yazıp sıkıyorum herkesi de farkındayım ama ben hamilelik durumundan çok korkuyorum. 9 ay o süreç cok uzun geliyor bana :((((