Herkese merhabalar, doğum hikayeme geçmeden önce hepinize vaktinde sağlıklı doğumlar dilerim. Tek yumurta ikizlerime tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım, küçük kızıma arkadaş olur diye düşünmüştük ve tek embriyo transfer edildi. 12 haftalık hamileyken tek yumurta ikizi olduklarını öğrendik ve büyük şok yaşadık. Hamileliğimin 7. Ayına kadar bir problem yaşamadım, kızım da daha küçük olduğu için çok hareketli bir hamilelik yaşadım. 30. Haftada bir sabah kanamayla uyanıp hastaneye yattım ve plasenta previa olduğumu öğrendim, hemen ciğer geliştirici iğne yaptılar ve 1 hafta kaldım hastanede. Çıkınca evde de dikkat ettim dinlenmeye. Dün sabah enfeksiyon akıntısı şüphesiyle hastaneye gittim kontrole, tüm testlerim yapıldı ve vaginal tablet verip yolladılar eve. Akşam evde altımda bir sıcaklık hissettim, suyum geldi diye düşündüm. Meğerse şiddetli kanama başlamış plasenta previa nedeniyle, 5 dakika içinde hastaneye geldik ve Doktor ultrasonda bakar bakmaz acil sezaryene aldı genel anestezi ile. İlk bebeğim bayağı kan yutmuş Allahtan çabuk gelmişiz hastaneye, temizlemişler kanı ikisi de küvezdeler şu an. Solunum desteği alıyorlar ama arada çıkarmışlar bugün, inşallah 2 haftaya toparlar. Birisi 1850 gram civarında diğeri 1950 civarında imiş, haftalarına göre biraz küçükler ama tek yumurta ikizi oldukları için de olabilir.
Onlardan ayrı kalmak çok zor geldi ama yapabilecek bir şey yok, yeterki iyileşip çıksınlar bir an önce, sütümü sağıp indirmeye çalışıyorum şimdi. Hepinize kolay doğumlar diliyorum