Herkese iyi geceler öncelikle Rabbim tüm hamişlerin evlatlarını sağlıkla kucağına almayı, isteyen herkesin kucağını doldurmayı nasip etsin.
13 temmuz günü kızımın hareketleri azalmıştı bende doktora gittim nst çekti pek beğenmedi zaten 39+5 oldun doğurtalım seni dedi, açıklığıma baktı yoktu. Yarın gel suni ile başlatalım dedi. Beni bastı basanlar tabi bu kadar hız beklemiyordum😂 Eve geldik son yapmam gerekenleri yaptım geceye doğru sıcak suyu açıp plates topunda zıpladım hep, hurma falan yedim herneyse. Ertesi gün oldu 8 30 da hastaneye gittik beni direk doğumhaneye aldılar sancı odasına girdim ilk önce lavman yapıldı bu işlemde korkulcak bişey yok sadece irkiliyosunuz azcık o kadar. Sonra altıma bez bağladılar ve suni sancıyı serum yoluyla koluma taktılar. 3 saat sonra açıklığıma bakıldı 0 cm bebeğin başı kanala bile inmemişti. Biraz serumu hızlandırdılar suniden korkmayın sizi kimsenin etkilemsine izin vermeyin ben ki kan aldırırken ağlayan bi tipim, belden kasıklara vuran adet sancısı gibi düşünün. Herneyse en son saat 4 te açıklığıma bakıldı hala 0 cm bebek inmemiş. Doktorum seni sezaryene alalım dedi bi terslik olduğunu anladı sanırım. Benimle aynı anda suniye bağlanan bi kadının 2 cm si açılmıştı bile çünkü. Sonra sonda takıcaz dediler yine bastılar beni burda okuduklarım yüzünden, dedim uyuştuktan sonra takın olmaz dediler. Sonda takımı da çok zor bişey değilmiş mesele kendimizi kasmamakta sadece. Sondam takıldı sedyeye alındım doğumhaneden çıkıyorduk çıkarken baktım bütün ailem arkadaşlarım orda başladım ağlamaya, onlarda tabi başladılar. Girdik ameliyathane ye masaya aldılar anestezi ekibi geldi belimden iğneyi yaptılar inanın kan aldırmak daha acılı 😬 tek sıkıntı kendinizi kasmayın oynatmayın yoksa tekrar sokarlarmış yerini bulsun diye. Ondan sonra yattım anında zaten bi uyuşma geldi karnımı sildiler dokunmaları hissediyorum başımda bi hemşire vardı sürekli konuştı benimle şimdi şu oluyor bu oluyor falan diye. Doktorum geldi bişeyler yapıyor dokunmaları hissediyorum ama acı yok😂 midem bulanmaya başladı anında iğne yaptılar ve geçti. Bi anda çekiştirmeler başladı sıfır acı merak etmeyin. Herkes oo falan yaptı ne oldu dedim neden normal doğum olmadığı belli bebeğin boynuna 3 tur kordon dolanmış dediler ki zaten ilk anda ağlamadı ağlattılar ve yukardan kızımı gösterdiler aman Allahım o an bittim işte dünya durdu dedim nasıl bi hismiş bu🥰 sonrasında kızımı havluya sarıp yanağıma getirdiler öptüm kokladım ağlaya ağlaya ve dedim ki Allahım sen kimsenin kucağını boş bırakma🙏 kızımı çıkardılar odaya beni dikmeye başladılar hala sıfır acı 😂 bitti dediler benide odaya çıkardılar. Emzirmeye falan başladım hemen biz sandık doyuyor bu çocuk ebe sütün var dedi çünkü. Meğer yavrum 2 gün fazla beslenememiş sarılık oldu. Herneyse akşam 11 gibi hemşire geldi yürüttü beni gayet güzel yürüdüm sonra kendimi hep zorladım iyileşmem lazım kızımı kendim kucaklamam için dedim o gece bol bol yürüdüm kayısı hoşafı şart alın yanınıza onun sayesinde gazımı attım. Ve bol bol kahve için ağrılara birebir. Bigün kaldık ertesi gün eve geldik çok şükür. Sakın sezaryen den korkmayın kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin. Bugün 10. Günüm hiç bişey olmamış gibi sanki çok şükür. Pompa alın kesinlikle sütünüzden emin olmak için benim pompadan sonra şaldır şaldır sütüm gelmeye başladı. Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım karışık anlattıysam affola🌺