Merhabalar
16.07.2020 günü sabah doktor kontrolüne gittim. Doktorum çatı muayenesi yapacaktı. İlk defa alttan muayene olacağım için çok gergindim. Öyle böyle çatı muyanesi oldum çok kastığım için doktor çatıma rahat bakamadı o gün nöbetçi olduğunu akşam gel tekrar bakalım dedi. Sonrası nstye girdim bebeğim çok hareketli çıktı. Doktorum akşam tekrar nstye bağlayıp yine hareketlerine bakalım Ve gün içerisinde yürüyüş yapmamı söyledi. Annemle birlikte eve geldik sanki malum olmuş gibi bütün evi temizledik. Akşam 5 te tekrar hastaneye gittik. İlk olarak nstye tekrar girdim. Daha sonra doktorumun yanına gittim. Nst sonuçlarımın iyi olduğunu söyledi. Tekrar alttan muayene oldum 2 cm açıklık olduğunu söyledi. Çataldan kalktığımda bir anda yere 6-7 damla kan akmaya başladı. Doktorum tekrar alttan muayene etti ve seni böyle eve gönderemem yatışını yapıyorum dedi. Saat 6 da normal doğum odasına yatışım yapıldı. Tahlil için kan örnekleri alındı. Tekrar nstye bağlandım. Yavaş yavaş sancılarım olmaya başladı 50-60 civarına kadar çıktı. Benimle ilgilenen ebe gelip alttan muayene yaptı. 15 dk sonra kendi doktorum tekrar muayene etti. Ve hala açıklığın 2 cm olduğunu söyledi. O sırada ebe gelip lağman yaptı.Sonrasında çok az bir dozda suni sancı vermeye başladılar. Ve kalkıp yürüyüş yapıp pilates topuna oturmamı söylediler. Ve o sıralarda ara ara nstye bağlayıp sancı sıklığıma baktılar. Doktorum sancı aralığımın güzel olduğunu söyledi. 1 saat sonra muayene etti ve 3 cm açıklık olduğunu söyledi. Ben tekrar yürüyüşlere devam ettim. Bu sırada ebem sürekli yanıma gelip benimle ilgilendi. Doktorum muayene için tekrar geldi. Bebeğim başını yukarı kaçırdığını söyledi. O sırada suyumu patlatmak için çubuk getirdiler fakat doktorum muayene ettiği sırada suyum kendiliğinden geldi. Su geldikten sonra doktorum sancıların biraz daha sıklaşabilir tekrar geleceğim yanına dedi. 1 saat geçti ve benim sancılarım aynıydı. Doktorum gece 3 te gelip tekrar muayene edeceğini ve ona göre bir karar vereceğini söyledi. Saat geldiğinde muayene esnasında bebeğim sürekli kafasını yukarı kaçırdığını söyledi. Seni ve bebeği riske atamam o yüzden sezeryana döneceğini söyledi. Ben yarım saat müsade isteyip bildiğim bütün duaları okudum. Çok stresliydim. Ameliyat saati gelince gelip beni hazırladılar. Sonda taktılar ve beni aşağı ameliyathaneye götürdüler. O kadar kastım ki bütün vücudum titriyordu. Hakim olamıyodum kendime. Anestezist beni biraz sakinleştirmeye çalıştı. Sedyeye geçip önlüğümü çıkardılar. Kollarımı iki yana bağlayıp tansiyon ve nabız aletini bağladılar. Doktorum şimdi ilaç süreceğim biraz soğuk olabilir dedi ve göbek çevreme bacak aralarıma kadar sürdü. Ve sonra 5 e kadar say deyip beni uyuttular. Ben komple anestezi oldum. Ameliyat bitikten sonra bana seslenişlerini çok derinden duymaya başladım ve bir anda nefesim kesildi. Hiç bir şekilde nefes alamadım. Anında oksijen verdiler ve kendime geldim. Bana sorular sordular onları cevapladım ve yukarı çıktım. Annem ve eşim beni bekliyorlardı. Odada kıyafetlerimi giydirdiler ve bebeğimi getirdiler O kadar güzeldi ki pamuk gibi mis kokulu o an ameliyattan çıktığımı unuttum. Benim doğum hikayem böyleydi. Biraz uzun oldu ama herşeyi yazmak istedim. Hamile arkadaşlara hayırlı güzel doğumlar olmasını dilerim 🌸