Herkese merhabalar :) haftalarda burada hem sezaryen hem normal doğum hikayelerini okudum sonunda benimde doğum hikayem oluştu ve şuan kızım 1.5 aylık :)
Hamileliğimin son zamanlarda çok ödemim oluşmuştu Birde bebeğimin kilosu haftasına göre çok öndeydi. 36. Haftada 5 haziran Cuma günü kontrole gittim her zaman olduğu gbi idrar protein var mı diye bakıldı temiz çıktı 10 gün sonra gel dedi. Salı günü her zamankinden daha fazla ödemim oldu balon gibi şişmiştim dayanacak halim kalmadı acile gittim yine idrarda proteine baktılar açıklığıma bakıldı 3 cmdi ama sancım yoktu doktorum eve gitsin yarın kontrole gelsin demiş 10 haziran çarşamba 1 gibi kontrole gittim açıklığım 3 cmdi hiç ilerlememiş. Bebeğimi ultrasonda çok göremedi kilosu 3200 dedi ama emin değildi Sancım yok bebek kanala girmemiş ama tansiyonum 17 11 doktorum çok ödemin var tansiyonun yüksek gebelik zehirlenmesi riskin var eve gönderemem sezaryen en iyi dedi kabul ettim. Her şey çok hızlı ilerledi işlemleri tamamladık odaya geçtik yarım saat sonra ameliyat için almaya geldiler. Spinal anestezi uygulandı 5 dk içinde bebeğimi aldılar. Ama o da ne 😱 bebeğim tam 4.5 kgmış. Bebeğimi yanıma getirdiler öptüm kokladım Çocuk doktoru bebeğinin solunum sıkıntısı var 1 saat gözetim altına alıp yanına getiricez dedler tamam dedim hemen götürün getirin. Odaya çıkarıldım telefon ettiler bebek küveze girecek diye dünyam basıma yıkıldı en korktuğum şey başıma geldi :( bebeğimi ne bana ne babasına göstermediler fotoğrafına dahi görmemize izin vermediler pandemi yüzünden. 5 gün hastanede küvezde kaldı bi gece birlikte kaldı sarılık tedavisi için şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyo çok şükür ♥️♥️