Herkese merhaba Aslında doğumum 12.04.2018 de oldu birkaç kez doğum hikayemi yazmaya yeltensem de ilk günler telaştan, sonra yenidoğan sarılığı, sonra gaz sancıları derken hikayemi bi türlü tamamlayamadım kısmet bugüneymiş ☺
Biraz uzun olacak ama hikayem şimdiden iyi okumalar ☺☺
Öncelikle burada açtığım başlıklardan normal doğum istediğimi, doktorumunsa sezaryenci olduğunu birkaç kez belirtmiştim hatta çatı muayenesine güvenmediğimi de yazmıştım bir başlıkta çünkü beş sn sürmeyen muayenemin hemen ardından kemik yapımın hiç müsait olmadığını normal doğum yaparsam bebeğimin başını vakumla çekeceklerini bunun ona zarar verebileceğini ve travmatik bir doğum olacağını söylemişti doktorum.. nihayetinde biraz etrafta boşver normal olup ne acı çekeceksin lafları biraz eşimin sezaryen ol diye baskıcı tutumu ve etrafta doğru düzgün bir normal doğumcu doktor bulamadığımdan çaresiz sezaryene karar verdim ama en azından spinal olsun diyerek 12 sine günümüzü netleştirdik ☺
Gelgelelim kızlar normal doğumu bilmem etmem ancak iyi ki sezaryen olmuşum iyi ki normal doğum yapmamışım diyorum şimdi 😁😁 ben epidurali de spinali de sezaryeni normal doğumu vs çok araştıran biri olarak eğer birazcık cesaretli iseniz mutlaka spinali öneriyorum. 😁 Süreç çok güzel işledi bende 12 nisan sabah 8 de hastane yatışım oldu damar yolu açıp tahliller için kan aldılar ve son olarak sondayı taktılar (sonda arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla çok acılı dediler ancak yapana da bağlı sanırım benim hiç acım olmadı sadece biraz rahatsız ediyor sanki sürekli idrar yapıyorsun gibi 😯 🙈😁 ) sonra doktorum geldi hazırsan alacaklar seni dedi evet hazırım dedim ve ailemin duygusal ama güçlü bakışları arasında güle oynaya asansöre bindik Eşimi de ameliyathane girişine kadar yanımda götürdüler Sonra asansörden inince eşimin sulu gözlerini görüp biraz gözlerim dolsada bi taraftan kızımı göreceğim artık diye bir heveste vardı bende 😁 neyseiçeri aldılar.. ameliyat başlamadan oturur pozisyondayım henüz, birkaç dk sonra anestezi uzmanı geldi ve başımı öne eğip kambur durmamı söyledi İyice kamburu çıkardım Ben iyi durmuşum diye kolay oldu dedi uzman ama bence o da işini iyi yaptı spinal iğnem yapıldı Süreç 20-25 sn civarı sürüyor Ardından çok hızlı bir şekilde beni yatırdılar Zaten daha iğne yapılır yapılmaz ayaklarımdan ısınıp yanmaya başladı ve sonra uyuştu vücudum Sonra tansiyon ölçümü ameliyata hazırlık derken kendimi kolları bağlanmış gözünün önünde yemyeşil örtülerle buldum 😁 ameliyatı izlememe imkan yok Başımı hafif sağa çevirince malzeme dolabı vardı onun cam kapağındaki yansımadan belki biraz izlerim diye aklımdan geçirirken görevli biri içimi okumuş ki kafanı çok sağa sola çevirme başın ağrır sonra diyince onu da yapmamam gerektiğini anladım 😁😁😁 ( bu arada cidden çevirmediğim için sanırım hiç 13 gün oldu şu ana kadar hiç baş boyun vs ağrısı çekmedim ) derken doktorum geldi ameliyat başladı 😷 ilk beş dk kesildim ama ağrı sıfır sadece dokunduklarını hissediyorsunuz çok değişik bir duygu bence Görevli biri sürekli beni yönlendirdi şimdi ağzına acı bir tat gelecek şimdi başına doğru bir baskı hissedeceksin vs Derken dedi ki şimdi bebeği alacaklar kıpırdama Ama zaten kafamdan aşağı uyuşuk kollar bağlı nasıl kıpırdayım demeden bir baktım ben uçuyorum kafam havada göğsümü bile kaldırmaya çalışıyorum 😁 meğer bebeği kendileri çıkarmıyor etrafa bastırarak kendi çıkmasını sağlıyorlarmış ki o 10 sn civarı benim için tek zor yerdi Çünkü o uyuşuk halimle bile nefes alamadığım için kalkmaya çalıştım cidden de bildiğiniz nefes alamıyorsunuz ve müthiş bir baskı var üzerinizde Ki görevliler bağlı olmama rağmen o anlarda kafam kolum göğsüm her yerimden tuttular beni... sonra neyse nefesim normale döndü bebeğim çıktı çok şükür 🙏🏻♥♥♥ 😍😍😍 bebeğimin hemen radyan denilen bir yere götürüldüğünü söyledi görevliler Bir dk sonra filan havluya sarılıp getirdiler prensesimi ( özel hastene ve yenidoğanları yıkamıuor sadece siliniyor) dudağı denk geldi bi öpüverdim miniğimi ♥☺♥ O ana kadar merakla etrafı izleyen ben başladım ağlamaya ama sadece bebeğimi gösterdikleri taraftan akıyor yaşlar 😂😂 ne muhteşem bir an Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Sonrası bebeğimi yukarı çıkardılar 20 dk kadar dikiş işlemleri filan sürdü ama oralar çok sıkıcıydı bana 😁 sonra odamıza çıkarıldım ve her şey çok güzeldi çok şükür 🙏🏻
Kızlar ben normal doğum isteyen biriydim şöyle acı çekicem böyle çekicem vs vs iyi hazırlamıştım kendimi 😁😁😁 ama şimdi diyorum hayır yine olsa yine spinal sezaryen olurum çünkü hem doktorum bu konuda uzman olunca işini iyi yaptı hem de ikinci günü normal yürüdüm hareket ettm baş ağrım vs hiç olmadı Sadece ilk ameliyaım olduğu için verdikleri grup antibiyotiğe alerjim varmış cildiyeye uğradım çıkışta başka da bir şikayetim olmadı çok şükür
darısı sizlere ☺