Baya uzun hikaye 38+6 :
Eşimle lisede tanışıp universitelerimizi bitirip evlenmemiz 12 seneyi buldu. Bebek hayalimiz vardı hep istediğimiz zaman da Rabbim nasip etti adetime 1 hafta kala fln yerleşme kanamasiyla öğrendim bebişimizi. 25 haftadan sonra kasıklarımda ağrı aşağıya baskı hissetmeye başladım doktora gittim Bebek aşağıda dedi erken dogum olabilir dedi tabi ben yatmaya başladım 34 haftalıkken verdiği ilacı bırak artık 10 gün dha etkisini sürdürür sonra dogsada olur dedi ama o haftaya kadar hep bir stres ve endişe vardı bende kilosunu takip ediyordum 2.5 kilo olması lazım demişti doktorumuz. Neyse 34 haftalıkken benim kızım ilacı bıraktığım günün ertesi günü gelmek istedi serumlarla 2 gün mucadelenin sonunda sancım geçti ve doğum başlamadan durdu . Gelelim doğum yapacağım günun öncesine Bikac gün önceden gaz sancısı gbi bıçak saplanmasi gbi belirtiler vardı ama geçici hep bide üstümde inanılmaz halsizlik oluşmuştu. Sabaha karşı esim ise gitmek için 4 buçukta uyanıp gtti Sabah 5 buçuk gbi önce idrar isteğim oldu gittim yaptım gbi ama pek değil sonra yattım tekrar bum diye bı ses oldu suyummu geldi dedim ayağa kalktım su akiyor tutmak mümkün değil şakır şakır akıyor sonra hemen duşa girdim tabi orda da devam etti açık berrak bi su gbi düşünün sonra pembeye dönmeye başladı depend taktım hemen elbisemi giydim ayağıma terlik giydim kolaylık olsun diye suyum gelince eşimi aradım sakın panik yapma ama suyum geldi dedim çok sevindi kızımıza kavuscakmiyiz yani dedi geliyorum dedi onun gelmesi benim hastaneye yola çıkmam 6 buçuk gibiydi artık sancılarım hafif başlamıştı ama çok hafif yok gibi sonra 7 gibi hastaneye yatış yaptık 2 cm mis açıklık sancilarda zaten az ebe aksama dogurursun dedi beni odaya gönderdi git yat dinlen enerji topla dedi odaya gttim sancılar baslamisti yatamıyorum tabi yanımda yengem vardı sağolsun sancılar öyle yavaştan artmaya baslamisti saat 10 a doğru sancım baya bı artmıştı ama dayanilmaz degil her sancida subhanekeyi okudum ve belime masaj yaptı yengem sonra yengem ebeyi cagirayimmi baksin dedi açılma yoktur Dha o kdr yenge dur biraz dha dedim sonra ebe geldi bı bakalım sana dedi baktı açılma 8 cm çok iyi 3. Çocukmu dedi hyr ilk dedim nst bağladı bana kendi sancini beklersen 4 5 saat Dha sancı çekersin suni verirsek 1 1.5 saate dogurursun dedi bende TM dedim suni verildi etkisini yarım saate göstermiş olabilir ayağa kalk artık dediler yere bez serdiler demire tutun ve sancı geldikçe ikin dediler ikindim öyle sonra tuvaletin geldmi şöyle dediler bende 3 4 ikinmadan sonra çatala aldılar orda da 4 5 kez ikindim ama ben beceremedim ikinmayi ya da ben ikindim bebek eli yüzünde olduğu için hemen gelmedi çünkü eli yüzünde doğdu karnıma bastirdilar zaten hissetmio insan o an onu alttan uyusturuyolar zaten yırtılma kesik bişey hissedilmiyor sadece hafif bı yanma oluyor ve kayıp geldi üstüme koydular hemen dikişlerim uzun surdu cunku eli yüzünde doğdu size şöyle soyleyim uyusturduklari için hissedilmiyor ve o an zaten bebeğinize adapte oluyorsunuz henüz 2 günlük anneyim hayırlısıyla sizde kucağınıza alın bebelerinizi benm anksiyete bozuklugum var hamileyken yaklaşık 2 ay anksiyete nöbetleri geçirdim çok canım yandı ama ilaç vermedi doktor öyle böyle 9 ay geçti şimdide sütüm gelmiyor gelsin diye uğraşıyoruz