Herkese merhaba bende o kadar doguramiyorum postundan sonra doğum hikayemi yazicam ☺️ biraz buruk biraz sinir krizli bı doğum hikayesi aslında 😔 27 gun önce şehir hastanesi acilden giriş yapmak için hastaneye gittim bana gebe polikliniginden giriş yapmam gerektiğini skntin yoksa acilden bakmadiklarini söylediler bende gebe poliklinigine gidip sıra aldim. İlk defa şehir Hastanesi’ne gittiğim için hemen sıra verdiler. Orda ultrasonda bakarken suyunun hafif azaldığını yatisimin yapılacağını söyledi doktor. Bende hazırlıklı gittiğim için hemen yatisim yapildi. Gider gitmezki ilgi gerçekten güzeldi yatisim yapıldı alttan muayene hiç olmamıştım ilk defa orda yapıldı ve hiç acilmam yoktu. Alttan muayene yapılınca çıkmayan sancılarım cikti ama acilmam olmadı 1 gün boyunca 2 saatte bir sürekli alttan muayene yapıldı gece hiç uyumadım psikolojik olarak acilmam olmadığı için sürekli alttan muayeneden sonra agladigimi biliyorum. Ve odada yalnızım kimseyle konuşamıyorum eşim annem dışarda benden haber bekliyolar kimseyi almadılar yanıma malesef pandemiden dolayı. Ertesi gün başka ekip geldi ve acilmam olmadığını alttan bı ilaç verceklerini söylediler bende acilmam yoksa beni sezeryane alırsanız daha iyi olur dedim ama malesef ilaç takviyesi yaptılar acilmam olmasını beklediler. 3 saat sonra ilacı çıkardılar ve dehşet sancı cektim. Sonra duşa girdim hafif azalttı sancıları ama alttan muayene oldukça daha da artmıştı sancılarım. Neyse saat 4 gibi doktor gelip ultrasonla baktı ve bebeğimin döndüğünü söyledi biraz beklersek bebek döner sana biz epidural veririz normal doğumdan korkma bu kadar dedi bende epidural olursa tamam o zaman dedim ama hala bı korkum var normal doğum için saatlerce beklemek acilmam olmaması beni baya yormustu çünkü. Sürekli alttan muayene oluyorum ve sabahtan aksam 5 e kadar sadece 4 cm açılma olduğunu söylediler daha sonra bebeği çevirmek için alttan bı aletle uğraştılar ve benim yiprandigim çığlığı bastigim yer orasiydi iki ebe bacaklarımdan tuttu ve doktor o aletle bebeği çevirmeye calisti tansiyonum düştü ve nefes almakta zorlandım. Muayene esnasında çok fazla kan geldiği için. Daha sonra nst cihazında bebeğin kalp atışları yavaşladığı için beni apar topar koşturarak sezeryana aldılar. Akşam saat 18.00 da kızım doğmuş çok şükür ama benim ömrümden ömür gitmişti. Genel anestezi oldum ve uyanır uyanmaz ağrı kesici yaptilar. Sezeryan olduğum için refakatçi annem geldi yanıma eşim de 10 dakika kızımızı görüp hemen cikti. 2 gün sancı odasında yattım 2 gün de doğumdan sonra yattım 4 gün hastanede kaldım uzun zaman da hastane ile alakalı kimseyle konuşmak istemedim psikolojik olarak yiprandigim için sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz uzun olduysa okurken zorlandiysaniz affola herkese hayırlı günler ☺️☺️