Mom10 Azra gibi güzel isim var mı ya? Bakın bir çevrenize.. Insanlar yok Kuran’ da geçiyor, yok Arapça şu demekmiş diye abuk subuk isimler uydurup koyuyorlar çocuklarına. En azından Azra GERÇEKTEN Kuran’ da geçiyor ve gerçekten de anlamlı bir isim. Ayrıca da bir Türkiye güzelinin ismi daha ne olsun. 😄 Mesela daha birkaç yıl öncesinde Tuana diye bir isim yoktu ama şimdi anlamı ne diye sorsan cennete düşen ilk yağmur damlası derler. Ya sen Cennete düşen yağmur damlasının adını nereden bilecen? Kuranda geçmez, hadiste geçmez. Uydurmasyon bir kelime. Hani de ki, yeni türetilmiş, anlamı da buymuş. Işte ne bileyim benim kulağıma hoş geldi de. Yook illa dine bağlanması lazım. Yoksa koyulmuyor çünkü. 🙄
İnsanlar cidden boş iş peşinde vallahi. Benim eşim Kürt olduğu için Kürtçe isim koymak istiyor çocuğumuza. Biri duysa hemen, Kürtçe niye koyuyorsunuz, e Türkçe koyun filan diye salak salak konuşmaya başlıyor. Bunu diyenin çocuğunun ismi de Arapça, Farsça.. Inan bizim şu an bulduğumuz ismin hem Gürcüce, hem Türkçe, hem Kürtçe e hem de Ibranice anlamı var. Kimseye de söylemiyorum inatla. Herkesin bi lafı var dediğin gibi..