Uzun bir hikaye sizi bekliyor… Esimle 12 yasinda tanisip 12 yıl görüşüp sonunda kavusmustuk ki evliligimizin 3.ayinda minigime hamile olduğumu öğrendim. Daha adetime bir gun kala ogrendigim yavrumu 5 haftalikken kaybetme korkusu yasadim. Gece aniden kanamam oldu acile gittik ve doktor umitlenme duser ilk bebeklerde olur boyle dedi. 12 hafta dusuk riski yasadik keseden büyük kanama alani vardi sonunda pıhtı olarak attik ve risk bitti şükür. 15 haftalikken kızım olacağını ogrendim ve oyle boyle 39 haftalik olduk. Kizim 3800 gramdi ve iri bebek diye sezaryen ihtimali vardi. 4u gecerse normal olmaz dedi doktorum cati muayenesinde ki hic korkmayin o kadar kisa ve acisiz bisey cati muayenesi. 39+5 oldugumuz gece esime dedim gelmiyor iliski tetikler dediler diye o gece iliski oldu yattik ve sabah 6 da wcye gittim nisanim geldi🙈 hafif hafif yarim saate bir gelen adet agrilarim basladi uyumaya devam ettim sonra dusumu aldim dolandim 10 gibi evdekileri uyandirdim kahvaltimi yaptim makyajimi yaptim esimle foto çekindik falan sancilarim hala adet agrisi gibi zorlamiyor. Meryem ana otumu suya koyduk annem okunmasi gerekenleri okudu ve 12 gibi hastandeydik. Hemen muayene etti doktorum ve acilman 5 santim dedi ben sok oldum cunku oyle sanci cekmemistim. Yatisim yapildi ebe tekrar muayene etti 6 cm dedi lavman yapildi nstye baglandim bi 15 dk sonrasi serbest sanci cekmeye basladim halay cekiyorum falan taki doktor suyumu patlatana kadar 🙈 sonrasi asıl agrilar basladi kıvranıyorum nefes almaya çalışıyorum falan ama yok bagirmaya başladim ebe geldi aciklik 8 santim sonrasi biraz daha agri cektim ve dogumhaneye alindigimda tama yakin aciklik vardı ama sancilarim kisa kisa geliyordu o nedenle ikinamadim suni takildi ama pek etki etmedi sanirim bebegi it diyorlar ama olmuyor yapamadim kaka yapma hissi pek gelmedi nedense ebe destegi istedi hemen doktorum ve ebe kollariyla karnima cikti iki kere bastirdi nefesim kesildi sandım ve bebisimin kafasi cikti nasil bir rahatlama anlatamam..3745 gram 52 cm dogdu prensesim yaklasik yarim saat sürdü dogum sonrasi da yarim saat dikislerim😥 igne yapip uyusturdu bisey hissetmedim hatta arada sprey sıktı uyusturucu Sonra odaya alindim kizimi emzirmeye calistim. Sonuc zor ve cok dikisli bir Normal dogum oldu ama 3.gun evimi bile supurdum her isimi yapabiliyorum Kizimi kucagima alabiliyorum sadece oturma sıkıntı dikisler aciyor ama zamanla gececek. Tavsiyelere gelirsek depend mutlaka alın cok isime yaradi silikon gogus ucu hayatimi kurtardi hem yara olmamasi icin hem zor tutuyor gogsumu onla kolayca veriyorum. İri bebek diye sezaryen istemeyin hic belli olmuyor 3900 dedi doguma giderken doktor ama 3700 dogdu kızım. Ve en önemlisi dogum yapar yapmaz surekli emzirin ben ilk zamanlar acemilik yaptim uyuyor diye kiyamadim sarilik olduk kilo kaybi yasadik simdi 2 saate bir uyandirip emziriyorum. Uzun oldu ama anlatamadigim cok sey bile var dogum cok guzel cok farkli bir surec gercekten. Unutmayin ki herkesin dogumu farklidir umarim sizin dogumlariniz kolay olur anneler🤲🏻🤲🏻 Sorusu olanlari cevaplarim hepinize hayirli doğumlar ❤️