kedilervekaranfil canım biliyorum ben kendimde zorunlu sezaryan olacağım büyük ihtimalle ama hiç bir risk yokken bebegi 38 haftada almak ne kadar mantıklı. Sancı başladığında sezaryan gerekirse gene yapılır. Ama en azından bebek kendi isteğiyle gelmis olur. Cunku doğmayan bebek gala gelişiyor anlamına geliyor. Ki bebekler son ana kadar gelişiyor. Yuzdeyuz tamamlanınca doğuyorlar yanı bi bebek anne karnında ne kader kalırsa o kadar iyidir (doğana kadar) ve bebek Sancisiyla gelmesi annenin o sancıyı çekmesi anne bedeni icinde cocuk icinde cok iyi en basiti Göğüsleri uyarıyor sütun geliyor sezaryanda bu 2,3 gün sürebiliyor. Sırf o 2,3 gün çocuğun mama yememesi icin bile o sancıyı bekleyip çekmeye değer. Tabi saglik ve tıbben anne ve çocuk açısından risk yoksa. Ki sezaryan sebeplerin çoğu yok çatı dar yok kanala inmemiş diyip bebekleri 38 haftada aliyorlar oysa ki son anda bile ne mucizeler olabiliyor. O yüzden bende suan 40 haftamı bekleyeceğim hatta 41 bile zorlayacağım. Ben yurtdışından geliyorum orda 42 haftaya kadar bekliyorlar sezaryan gerekmediği müddetlerde asla yapmıyorlar ama Türkiye’de MasaAllah 38 39 hafta dedin mi çocuğu alıyorlar. Ki benim doktoruma kalsaydı cuma günü çocuğumu alacaktı….