Kozeykucek Merhaba canlar..38/1 den yazıyorum.. epidural yerine genel anesteziyle tercih eden ya da zorunlu olarak yapacak olan var mı.. genel anestezi ile olanlar öncesi sonrası biraz bilgi verebilirse çok sevinirim..
AysaRuzgar Kozeykucek ilk doğumum normalden sezaryene dönünce kendi isteğimle genel oldum. Ben bir zorluğunu yaşamadım. Çabuk ayıldım, sütüm geldi, kendi başıma ilk yürüyüşümü yaptım. Kişiden kişiye fark ediyordur. Şimdi ikinci gebeliğim yine genel istiyorum.
Manyakcadl Kozeykucek bende kendini istegimle kismetse genelle sezeryan olacagim🙂 doktor epidural onermisti ama ben kendimi biliyorum asiri panik yaparim hem bi kac es dost epiduralden cok sikayetciydi kendimi riske atmak istemem.. yani belden igne yapilacak, yapan adam bir cm kaydirsa basimiza neler gelir belli degil gerek yok o yuzden
Kizimveoglumm Kozeykucek canım ben ilk kızımda genel oldum şimdi ikinci gebeliğim o anı görmek hissetmek istiyorum ten tene temas olsun istiyorum kızımda bunları yaşayamadım o yüzden spinal olucam ama genel nasıl diye sorarsan cok rahattım dogum sonrası yürütmek için kaldırdıklarında yürüdüm geldim kızımın altını değiştim üstünü değiştim kızımı kucagıma alıp yürüdüm rahat geçti ama tabi bünye meselesi her bünye bir olmuyor hayırlısı olsun hakkımızda
ElifOncul Ben de zorunlu genel anestezi olması gerekenlerdenim. Skolyozum var ve spinal önermedi doktorum. Açıkcası korkuyorum ve üzülüyorum genel olmak durumunda kaldığım için 😳
Halidemat ElifOncul Bende de skolyoz var ilk doğumum spinal sezaryen oldu.Yüzme kursuna gittim skolyozumu baya geçirdi çok rahatladım şimdi ikinci sezaryanı olacağım
Kozeykucek Manyakcadl peki sizi öyle deyince kabul ettiler mi? Ben de kendi isteğimle genel dedim. Anestezi uzmanıyla görüşmen lazım o zaman dediler .. herhalde neden istediğimi soracak uygun muyum diye bakacak..
isimsizbebek Kozeykucek ben beş ay önce genel anestezi ile oldum. Bir zorluk yaşamadım. Sadece çok fazla konusmusum 😂 ayilma sureci kişiye göre değişiyor bence.
Bct Kozeykucek ben yüz felci geçirdiğim için genel anestezi ile olmuştum ilk oğlumda. Ama şimdi spinal olmak istiyorum ne doğduğu anı görebildim ne ten tene temas yapabildim. Ayrıca ayıldığın süreye bağlı doktorum çocukla çabuk kavuşsun diye yarım saat sonra uyanacak şekilde ayarlamıştı anestezi etkisi geçtiği için çok acı çektiö düşünün yarım saat önce ameliyat olmuşsunuz inanılmaz acı çektim ağrı kesiciler etki edene kadar. beş altı saat sonra toparlandım ama açıdan çocuğu bile görmemişti gözüm spinal olanlar uyuşuklu geçene kadar Toparlanıyorlar baya ayrıca bebekleriyle rahatça ilgilenebiliyorlar tabi bu benim yaşadıklarım sonucu oluşan fikrim yine de herşwyin hayırlısı
Bahriye06 Kozeykucek ilk genel oldu 2. Belden iğne oldu ama genelde daha az ağrım oldu daha çabuk iyileştim belden olanda çok ağrım oldu çok canım yandı 2sinide dr öyle uygun gördü ben seçmedim
Sinem33 Her ne kadar o anı görmek istesek de ben de genel anestezi tercih ettim 36+1 im 10 Ağustos da doğum olack belden uyusturmali. olanlar çok şikayetçi bel ağrısından özellikle sezeryan oluyoruz en azından daha sonrası ni dahs rahat geçirmek için genel.anestezi ile olacağım birde bu hafta gittiğimde doktorumdan doğduktan sonra göğsüme koymasını rica edeceğim ben uyuyor olsam da belki ricami kabul.eder😕😕😕😕😕♥️♥️♥️♥️🙏
Kozeykucek Sinem33 yaa çok tatlısınız.. ben de söylerim ama koyarlar mı ki .. ben epiduralin komplikasyonlardan ziyade ticari de olduğunu düşünüyorum ya maalesef. Ama biz parayla karar vermiyoruz Bebeğin ilk çıktığı anı görüyoruz ilk saniyeler sonra bebek yine uzak .. anne 40 dak sonra çıkıyor içerden.. o arada beklemek daha can sıkıcı değil mi 🙈 ablam genel oldu İlk kucağına aldığı an çok duygusaldı yine.. Sinem33
Sinem33 Kozeykucek sizde öyle ♥️ cumartesi soracağım 😕 aynen öyle gerçekten o zaman da sabırsız likla işte bende birde ritim.bozuklugu var iyice panik.olurum bakalım kabul edecekmi cevabını paylaşacağım,🙈
ElifOncul Halidemat skolyoz sirtta ise sorun olmuyor sanirim ama belde de varsa S yapisi nedeniyle tam uyusmamaya neden olabiliyormus 😳 Ben de platin var bide ameliyat oldjm egri derecesi yuksekti.. bi anestezi doktoruyla tekrar goruscem ama benim doktorum oyle soyledi..
Halidemat ElifOncul benim sırtımda ve düşük seviyede o yüzden olabilir .Çok geçmiş olsun önemli olan sağlık tabi ki 🙏